Grimstad Adressetidende

Fikk gjevt oppdrag

Thea Morlandstø (17) fra Grimstad har fått en mulighet mange andre ville hatt, men få får. Hun har blitt trukket ut til å få følge en toppleder i arbeidsliv­et en hel dag.

- KARRIERE Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Det å drive ungdomsbed­rift har vaert en laererik og utfordrend­e prosess. Jeg er veldig stolt over å vaere en av dem som har blitt valgt ut til å vaere med på «Leder for en dag», og ser fram til å tilbringe en hel dag sammen med Nina Jensen.

Dette forteller grimstadje­nta og Drottningb­orgeleven Thea Morlandstø i en pressemeld­ing fra Ungt Entreprenø­rskap i Agder. Morlandstø har nemlig som en av få i Norge blitt trukket ut til å få følge en toppleder fra arbeids- og naeringsli­vet en hel dag.

30 unge talenter invitert

«Leder for en dag» er et årlig arrangemen­t i regi av Ungt Entreprenø­rskap og ManpowerGr­oup. Nå til torsdag skal 30 unge talenter fra hele landet få henge på hver sin toppleder i arbeids- og naeringsli­vet. Kommunalmi­nister Jan Tore Sanner (H), børsdirekt­ør Bente Landsnes og Enova-direktør Nils Kristian Nakstad er blant lederne som skal ha med seg en ungdom på jobb denne dagen. Og altså generalsek­retaer Nina Jensen i Verdens naturfond, WWF.

Og det er et eksklusivt selskapet Morlandstø er i. Over 12.000 drev Ungdoms- og Studentbed­rift forrige skoleår, men det er altså bare 30 av disse som får denne sjansen. Det er prestasjon­ene som daglig leder i Huffda UB, som for øvrig kom på 3. plass i NM for Ungdomsbed­rifter i år, som sikret grimstadje­nta plass på «Leder for en dag».

– Skal finne løsningene

– Det er dagens unge som skal finne løsninger på de store utfordring­ene som truer jordkloden vår. Gjennom Ungt Entreprenø­rskaps programmer får unge mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Det ønsker jeg å gi mitt bidrag til, sier Nina Jensen, generalsek­retaer i WWF, i pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SPENNENDE DAG: Nå til torsdag får Drottningb­org-eleven Thea Morlandstø (17) en skoledag utenom det vanlige. Da skal hun få følge WWF-leder Nina Jensen på jobb en hel dag.
FOTO: PRIVAT SPENNENDE DAG: Nå til torsdag får Drottningb­org-eleven Thea Morlandstø (17) en skoledag utenom det vanlige. Da skal hun få følge WWF-leder Nina Jensen på jobb en hel dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway