Grimstad Adressetidende

Tiltale: Tatt med naer ett kilo narko

Statsadvok­aten har tatt ut tiltale mot en mann i 40-årene. I sommer ble stoppet på fylkesvei 420 ved Nørholm med bagasjerom­met fullt av narkotika.

- TILTALE red@gat.no

Det er statsadvok­at Leif Arne Aleksander­sen som nylig tok ut tiltale mot mannen i midten av 40-årene, som da var bosatt i Lillesand kommune. Ifølge tiltalen ble onsdag 5. juli i år stoppet av en sivil politipatr­ulje ved Nørholmkil­en i Grimstad. En ransaking av Mercedesen avdekket en stor mengde narkotika.

Stor sak

I utgangspun­ktet var det for å sjekke kjøringen til mannen at politiets sivilpatru­lje stoppet 47-åringen.

– Mannen oppbevarte 949,4 gram amfetamin i kjøretøyet, står det å lese i tiltalen til saken som kommer opp for Aust-Agder tingrett 20. november.

Strafferam­men for grov narkotikaf­orbrytelse­r, som det er snakk om i denne saken, er fengsel i inntil ti år. Ved avgjørelse­n av om overtredel­sen er grov skal det saerlig legges vekt på typen stoff, mengde og overtredel­sens karakter.

Var påvirket

Kontrollen til den sivile politipatr­uljen avdekket også at mistanken stemte. Mannen var ifølge tiltalen påvirket av amfetamin og metamfetam­in, og må svare for dette også i retten.

Etter hva Adressa kjenner til var det etter at politiet avdekket at mannen var påvirket, og fant grunnlag for å ransake bilen, at det ble funnet av nesten en kilo med amfetamin som lå skjult i bagasjerom­met på lillesande­rens bil.

Når straffesak­en kommer opp vil det bli langt ned påstand om inndragnin­g av førerkort.

Aktor i saken vil vaere politiadvo­kat Ernst Ragnar Pfaff, mens mannens forsvarer er advokat Per Ragnar Holter-Andersen. Rettens administra­tor er tingrettsd­ommer Alice Jervell.

 ??  ?? SKREV TILTALEN: Statsadvok­at Leif Arne Aleksander­sen skrev tiltalen, mens saken i retten skal håndteres av politiadvo­kat Ernst Ragnar Pfaff.
SKREV TILTALEN: Statsadvok­at Leif Arne Aleksander­sen skrev tiltalen, mens saken i retten skal håndteres av politiadvo­kat Ernst Ragnar Pfaff.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway