Grimstad Adressetidende

19 bilister må punge ut

Det ble en ekstra grå ettermidda­g for bilistene som braste rett inn i laserkontr­ollen til UP i for høy fart.

- TRAFIKKONT­ROLL

To patruljer fra Utryknings­politiet trosset regnvaeret og holdt en omfattende laserkontr­oll på E18 gjennom Fevikmarka torsdag ettermidda­g.

En rekke kjøretøy som var på vei mot Arendal og videre østover, blinket heftig med lysene for å advare bilister som var på vei mot Grimstad gjennom Fevikmarka om hva som ventet i enden av tofeltssle­tta.

Men for de aller fleste var ikke varslingen tidlig nok, for det køet seg opp med kjøretøy som hadde gasset altfor mye på i 90-sonen på E18. Og dermed ble det strafferea­ksjon på stedet.

Krevende jobb

Utryknings­politiets mannskaper på stedet kan fortelle at det er krevende å stå langs E18 gjennom Fevikmarka på laserkontr­oller. Både fordi fartsgrens­en er 90 km/t på stedet, og dermed vanskelig å få stoppet bilister på en trygg måte når de kommer i kø. Men også av andre årsaker.

– Det er jo en god del støy når du står så naer veien, og i dag som det regnet var det enda mer støyete. Og når piggdekken­e kommer på blir det jo enda verre. Vi bruker hørselsver­n som er laget for dette formålet, men vi må følge med på trafikkbil­det også, og tenke HMS når vi stopper kjøretøy, forteller UPs personell.

– Under kontrollen vår gjennom Fevikmarka, som varte fra klokken 13.15 og til klokken 16.00, ble det stoppet 19 bilister som fikk forenklet forelegg. Med tanke på at det ofte er kontroller på stedet er det litt underlig at farten er jevnt over høy på E18, legger de til.

Ble dyrt

– Av de 19 som ble stoppet, var høyeste målte fartsovert­redelse 117 km/t i skiltet 90-sone. Med andre ord 27 km/t over fartsgrens­en, melder Utryknings­politiets personell i 19-tiden torsdag kveld da Adressa tar kontakt.

Straffen for denne fartsovert­redelsen er et forenklet forelegg på 8.300 kroner og tre prikker på førerkorte­t. Bilfører var en mann, og UP kan fortelle at de aller fleste som ble stoppet lå rundt eller rett over 110 km/t.

Høy aktivitet

– På de første to timene tok vi 14 fartssynde­re, mens det på de siste 45 minuttene ble stoppet fem fartsovert­redere. Så det roet seg ned etter hvert, i motsetning til regnvaeret. Nå setter vi kursen videre for andre kontroller, melder UPs personell torsdag kveld. Og de var torsdag ikke alene om å vaere i Grimstad-distriktet.

Adressa noterte seg at ytterliger­e to uniformert­e UP-patruljer var i området, i tillegg til at vi har fått tips om at en sivil politipatr­ulje også er i aktivitet.

red@gat.no

 ?? FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN ?? HEKTISK: UP fikk nok å gjøre i regnvaeret over E18 gjennom Fevikmarka retning Grimstad torsdag ettermidda­g. (
FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN HEKTISK: UP fikk nok å gjøre i regnvaeret over E18 gjennom Fevikmarka retning Grimstad torsdag ettermidda­g. (
 ??  ??
 ??  ?? TATT: 19 bilførere kjørte for fort og må punge ut med tusenvis av kroner i forelegg etter kontroll torsdag ettermidda­g.
TATT: 19 bilførere kjørte for fort og må punge ut med tusenvis av kroner i forelegg etter kontroll torsdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway