Grimstad Adressetidende

Skolekjøri­ng medbismak

-

Foreldre kjører elevene

til skolen. Blant annet for å få dem sikkert frem. Det skjer i Grimstad, som ved alle skoler her i landet. Paradokset er at all biltrafikk­en skaper nye, farlige situasjone­r ved bringing og henting.

Trygg Trafikk oppfordrer

foreldre til å la ungene gå eller sykle. Det er et velment råd, men ikke alle steder er skoleveien lagt til rette for det. Foreldrekj­øringen kan bli redusert, men helt borte blir den neppe.

Ved Landvik skole

har skyssingen represente­rt en utfordring, saerlig fordi det ikke har vaert egnede steder å slippe elevene av om morgenen. I tillegg kommer skolebusse­n som skal frem. Den har faktisk kjørt helt inn i skolegårde­n, som vi skriver om i reportasje­n på side 26–27.

Slik har det

foregått i hele skolens historie gjennom 55 år. Med økende privatkjør­ing i tillegg, er det blitt et problem som skolen lenge har sett og ønsket seg en løsning av.

Derfor er det

gledelig – for alle med tilknytnin­g til Landvik skole – at det nå jobbes konkret med miljøgate, busslommer og opphøyde gangfelt. All privatkjør­ing skal bort fra skolens område. Det gir barna en sikrere ferdsel til og fra skolen.

 ??  ?? GODT TILTAK: Rektor Gunhild Espeset og inspektør Odd Einar Halvorsen på Landvik skole gleder seg over trafikksik­kerhetsarb­eidet.
GODT TILTAK: Rektor Gunhild Espeset og inspektør Odd Einar Halvorsen på Landvik skole gleder seg over trafikksik­kerhetsarb­eidet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway