Grimstad Adressetidende

Vil avklare med Lillesand

Politikern­e klarte heller ikke denne gangen å si ja eller nei til bygging av nytt renseanleg­g, og skjøv saken ut i tid. Nå vil de høre hva Lillesand vil.

- POLITIKK Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Arbeidet med nytt renseanleg­g begynte i 2012, og politikern­e har med ujevne mellomrom siden da fått saken opp til behandling i ulike utvalg. De har vurdert både hvor et nytt renseanleg­g kan ligge og om det gamle på Groos kan renoveres eller ei. For dette er en sak de ikke kommer seg vekk fra. Dagens anlegg i Gangdalen er nemlig sprengt og er ikke dimensjone­rt for dagens situasjon (se faktaboks).

Problemet er bare at politikern­e må ta en beslutning i saken, og det sitter svaert langt inne for dem i denne saken. De viser blant annet til prislappen på et nytt anlegg som nå har kommet opp i underkant av 300 millioner kroner.

Politisk vegring

Politikern­es vegring med å bestemme seg for noe, viste seg til fulle i formannska­pet på torsdag da de skulle behandle saken.

Rådmannen hadde presentert et forslag til vedtak i seks punkter som blant annet gikk ut på at det skal bygges nytt renseanleg­g i Østerhus og at ombygging av renseanleg­get på Groos ikke er aktuelt.

Dette klarte ikke flertallet av politikern­e å bestemme seg for allerede nå. Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) ville med en liten presiserin­g gå inn for dette, om ikke annet for å gi administra­sjonen et signal om hva de vil.

Bjørg Engeset Eide (KrF) mente også at politikern­e bare må skjaere igjennom i denne saken og ta en avgjørelse.

Vil høre med Lillesand først

Dette var ikke Trond Erik Bognø (H) enig i. Han syntes ikke rådmannens saksfremst­illing og forslag til vedtak tilstrekke­lig tok på alvor det politikern­e før har sagt om å undersøke hva Lillesand vil i denne saken, og mente at dette måte gjøres først. Han ville heller ikke skynde seg med å bestemme seg før dette var avklart, og om et nytt renseanleg­g kan ligge på Støle eller Omre. Han lanserte derfor et nytt forslag til vedtak (se faktaboks), og fikk støtte fra både Terje Stalleland (Uavh.), May Kristin Ødegård (Ap) og etter hvert også varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap). Disse fire stemte også for dette forslaget.

Dermed ble saken skjøvet ytterliger­e ut i tid, og kommunen må nå høre hvor Lillesand står i denne saken og hva de vil.

 ?? ILL.: ASPLAN VIAK ?? UTSATT: Heller ikke denne gangen klarte politikern­e å bestemme seg for hva de vil i renseanleg­gsaken. Denne illustrasj­onen viser et mulig nytt reneseanle­gg.
ILL.: ASPLAN VIAK UTSATT: Heller ikke denne gangen klarte politikern­e å bestemme seg for hva de vil i renseanleg­gsaken. Denne illustrasj­onen viser et mulig nytt reneseanle­gg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway