Grimstad Adressetidende

Smal vei kan få fortau

Espevigvei­en kan bli tryggere for fotgjenger­e i forbindels­e med utbygginge­n av et nytt boligfelt.

- POLITIKK Martin Haugen

Det er nemlig planer om 34 nye boliger i Homborsund ved den smale Espevigvei­en. Før boligene bygges, må det bygges fortau med fysisk skille mot veien.

Det vedtok teknisk utvalg tirsdag etter å ha vaert på befaring i området i forbindels­e med førstegang­sbehandlin­g av planforsla­get.

Det planlagte feltet Jortveitli­a ble tidligere kalt Espevig, og planen har en historikk helt tilbake til 2011. Det er Storemyr naeringspa­rk AS som er tiltakshav­er. Asplan Viak har laget planforsla­get. Det er lagt inn en mulighet for å utvide med 15 boliger i tillegg til de 34 i planforsla­get.

Ville ha gangsti

Adressa skrev i 2013 at FAU på Eide skole krevde gangsti før den smale Espevigvei­en ble belastet med trafikk fra et nytt boligfelt.

Den gang la planen opp til fortau på en del av strekninge­n, men ikke helt ut til Homborsund­veien.

Siden den gang har planen blitt endret, og blant annet er det nå lagt inn fortau helt ut til Homborsund­veien og langs en del av denne veien. Det ser imidlertid ut til at skolebarn og andre fotgjenger­e langs veien vil få ytterliger­e sikring.

I saksfremst­illingen til teknisk utvalg foreslo nemlig rådmannen å legge planen ut til offentlig ettersyn med blant annet følgende endring:

«Fortauet langs Espevigvei­en skal ha et fysisk skille med kantstein for sikre myke trafikante­r når de ferdes langs veien».

Dette vedtok utvalget enstemmig.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: ASPLAN VIAK ?? VARIASJON: Planen legger opp til en blanding av boligtyper, slik at skal passe for både familier og enslige.
ILLUSTRASJ­ON: ASPLAN VIAK VARIASJON: Planen legger opp til en blanding av boligtyper, slik at skal passe for både familier og enslige.
 ??  ?? HOMBORSUND: (F.v.) Per Svenningse­n (Ap) og Roar Melsom fra Asplan Viak under teknisk utvalgs befaring tirsdag.
HOMBORSUND: (F.v.) Per Svenningse­n (Ap) og Roar Melsom fra Asplan Viak under teknisk utvalgs befaring tirsdag.
 ??  ?? FORTAU: På plankartet er flere hundre meter fortau tegnet inn.
FORTAU: På plankartet er flere hundre meter fortau tegnet inn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway