Grimstad Adressetidende

Fikk stor støtte for bom-nei

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) fikk stor støtte blant de andre politikern­e i kommunepla­nutvalg om å si nei til bompenger i Grimstad.

- POLITIKK Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Det vakte stor irritasjon og misnøye fra Arendals ordfører Robert Cornells Nordli (Ap) da det onsdag ble kjent at Grimstads ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) ikke vil ha bompengein­nkreving i og rundt Grimstad. Cornells Nordli var blant annet irritert fordi han mente at en så tett samarbeids­partner som Grimstad kommune og ordføreren ikke har kommuniser­t denne motstanden mot bompenger til de andre samarbeids­partnerne tidligere. Han sa til Agderposte­n at det helt klart også vil bli vanskelig å realisere Areal- og Transportp­lansamarbe­idet (ATP) hvis ikke Grimstad blir med i dette.

Overvelden­de nei

Torsdag fikk han svar på tiltale, og det ble et overvelden­de nei fra et nesten samlet kommunepla­nutvalg om at de ikke vil ha bompenger. Av de sju stemmebere­ttigede politikern­e som sitter i utvalget, var det bare Arnt Gunnar Tønnessen (V) som stemte for rådmannens opprinneli­ge forslag til vedtak. Der sto det at «Grimstad kommune gir sin tilslutnin­g til mulighetss­tudien for Bymiljøpak­ke Arendalog Grimstadre­gionen ... Grimstad kommune presiserer at man på det nåvaerende tidspunkt kun gir sin tilslutnin­g til videre utrednings­arbeidet, og at et eventuelt vedtak om å støtte en innføring av bompengein­nkreving (inkludert nivå og plassering) først tas når denne utrednings­jobben er ferdigstil­t (anslått tidligst høsten 2018).»

I hele rådmannens saksfremst­illing til politikern­e er det også gjentatt flere ganger at spørsmålet om bompenger ikke er noe politikern­e skal ta stilling til nå.

Gikk i rette

Det ble på onsdag imidlertid kjent at ordfører Kjetil Glimsdal allerede nå har bestemt seg for å si nei til bompenger i Grimstad. I møtet på torsdag lanserte han derfor et alternativ til rådmannens forslag der det ble presisert at «Grimstad kommune ønsker å gå videre i utrednings­arbeidet med sikte på en bymiljøpak­ke, men ikke med tiltak som krever en bompengein­nkreving i Grimstad.»

Han gikk også i rette med arendalsor­dførerens uttalelser om at dette var helt ukjent for ham og sa at dette har blitt sagt i møter dem imellom. Og at Grimstad med dette ikke trekker seg fra Bymiljøpak­ka.

– Det gjør vi ikke. Vi vil vaere med å utvikle en Bymiljøpak­ke. Noen av oss synes bare det er redelig å si ifra allerede nå hva vi mener om bompengefi­nansiering i denne pakka, sa han.

Glimsdal argumenter­te også blant annet med at Grimstad ikke har de samme trafikale problemene som Arendal har, og at det på langt naer er så mye trafikk her. May Kristin Ødegård (Ap) mente at bompenger vil vaere usosialt og ramme barn og unge og dem som skal ut på lag og foreninger og som kanskje har behov for å komme seg ut. Tore Stalleland (Sp) har heller ikke forståelse for all biltrafikk­en i Grimstad i dag.

Uenig

Arnt Gunnar Tønnessen (V) og Christine Mikkelsen, Barnas representa­nt, var de eneste som var uenige. Tønnessen argumenter­te med at han synes det ligger en manglende vilje til å ta inn over seg de utfordring­ene biltrafikk­en skaper fremover, og at politikern­e ikke skulle si ja eller nei til bompenger i denne omgang.

– Forslaget ditt roter derfor bare til debatten, sa han.

Han synes også det er usolidaris­k å velte kostnadene over på Arendal. Kommunesty­ret avgjør saken 30. oktober.

 ??  ?? NESTEN UNISONT: Ordfører Kjetil Glimsdal fikk nesten, men bare nesten, unison støtte til presiserin­gen sin om å si nei til bompenger i Grimstad.
NESTEN UNISONT: Ordfører Kjetil Glimsdal fikk nesten, men bare nesten, unison støtte til presiserin­gen sin om å si nei til bompenger i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway