Grimstad Adressetidende

– Dramatisk for Heimeverne­t på Agder

- Grimstad forsvarsfo­rening v/ leder Hans Jakob Kløvstad

ONSDAG 25. oktober kommer sjefen for Agder og Rogaland Heimeverns­distrikt, oberst Bjørn Siljebråte­n og redegjør for dramatiske konsekvens­er for Heimeverne­t på Agder, som er pålagt en reduksjon på 2800 mann, hvor reduksjone­ne i hovedsak vil ramme Agder-fylkene.

Regjeringe­n la sist uke fram en proposisjo­n om Landmakten hvor de oppretthol­der store kutt i Heimeverne­t. Denne proposisjo­nen skal opp til behandling i Stortinget senere i høst. Det gir oss håp om endringer.

En av Heimeverne­ts viktigste oppgaver er objektsikr­ing, og da oberst Siljebråte­n tjenestegj­orde i Afghanista­n ble leiren hans angrepet av flere hundre rasende afghanere med brannbombe­r, håndgranat­er, steinkasti­ng og beskytning i 6 timer.

Han har derfor gode kunnskaper om hva som kreves for å etablere et godt forsvar for å kunne sikre objekter mot terrorangr­ep. Dette vil han fortelle om. At det er bedre å vaere føre var enn, enn etterpåklo­k.

Politikern­e må ta ansvar for å sikre samfunnsvi­ktige installasj­oner med vaepnet vakthold. Politiet har ikke kapasitet. Heimeverne­t er det billigste og det best egnede alternativ­et. Dette er et budskap vi alle må videreform­idle til våre politikere.

Det blir kaffepause og anledning til spørsmål og diskusjon.

Alle er velkomne i FOU-bygget, vis-à-vis UIA, Grimstad, Jon Lilletuns vei 3, onsdag kveld, 25. oktober.

 ??  ?? HV-SJEF: Oberst Bjørn Siljebråte­n.
HV-SJEF: Oberst Bjørn Siljebråte­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway