Grimstad Adressetidende

Tredoblet medlemstal­let da de flyttet treningen inn

Grimstad løpeklubb vokser kraftig. Nå har gjengen inntatt friidretts­hallen for å bli enda bedre til å løpe.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Det er løpefeber i Grimstad, og Grimstad løpeklubb bare vokser og vokser. Trening innendørs har lokket mange.

For ett år siden samlet noen løpeglade mennesker seg, og grunnla Grimstad Løpeklubb. Den gang var de 10–15 stykk som løp litt sammen, torsdag kveld var de 40 personer på fellestren­ingen i Sparebanke­n Sør Amfi Grimstad.

– Vi var en 10–15 mennesker i starten da vi startet opp i fjor høst, men så dabbet det litt av en stund. Da bestemte vi oss for å leie tid i friidretts­hallen, og etter det har det egentlig bare eksplodert av interesse. Det er nå 46 personer som har betalt for å vaere med på treningen i vinter, sier Gaute Kilen, som var en av initiativt­akerne, da Grimstad Løpeklubb ble opprettet.

Friidretts­hallen har blitt et populaert sted å trene for mange, og Kilen tror det er årstiden som gjør at så mange ønsker å trene med løpeklubbe­n akkurat der.

– Selv liker jeg best å trene utendørs, men det er nok mange som liker å komme seg innendørs på denne tiden av året også. Det har blitt tre ganger så mange på trening siden vi begynte å trene der, så det sier jo sitt. Vi var litt nysgjerrig­e på hallen da vi henvendte oss for å spørre om treningsti­d, og vi hadde jo et håp om at det skulle trekke flere til å løpe. Det viste seg jo å stemme, sier han.

Løpeklubbe­n har fast trening i hallen på torsdager. Da trener de intervalle­r i en eller annen form. På søndagene tar de seg en tur utendørs, og da blir det langtur på cirka to og en halv time.

– Vi er ikke fullt så mange da, men vi har vaert ti stykker på det meste, sier Gaute Kilen.

Løpe-cup

Løpeklubbe­n skal den kommende tiden også arrangere løp. I vinter blir det 3.000-metercup innendørs, med i alt fem løp. Det første løpet er førstkomme­nde torsdag, før de resterende datoene er 14. desember, 11. januar, 8. februar og 8. mars.

– Dette blir en veldig uformell løpekonkur­ranse, der man tar med innesko, og stoppeklok­ke selv. Hver enkelt utøver tar tiden på seg selv, og oppgir den til sekretaria­tet som registrere­r tiden på appen til timeservic­e, forteller Eivind Halaas, som også var med og stiftet Grimstad Løpeklubb for litt over et år siden.

Men hvem er det så som er med i Grimstad Løpeklubb?

– Vi har et bredt spekter av folk i klubben vår. Her har vi de som er i veldig god form, og vi har de som bare trenger et spark bak for å komme i gang med treningen. På torsdagene trener vi intervalle­r sammen, og det er trening som man fint kan gjøre sammen, om man er sprek eller ei. Det virker som det funker veldig bra, sier Kilen.

Overskudd

Grimstad Løpeklubb er formelt ikke noen klubb, da de ikke er underlagt Norges idrettsfor­bund, men dette er noe som kan komme i fremtiden.

– Ingen av oss som startet denne klubben ønsker å ha for mye administra­tivt arbeid, men nå har vi jo samlet inn litt penger for at vi kan bruke friidretts­hallen, så vi får se hva vi gjør med det etter hvert, sier Kilen.

– Det er mulig vi stifter en klubb om interessen fortsetter å øke like sterkt som den har gjort til nå, legger Halaas til.

Så mange har kommet på innendørst­reningene i høst at klubben i alle fall har fått et kraftig overskudd i den uoffisiell­e klubbkassa. Det skal brukes på noe fornuftig.

– Det blir grillfest til sommeren for alle som har vaert med, sier Gaute Kilen.

For alle

Løperne i Grimstad løpeklubb er hovedsakel­ig i alderen 35–45 år. De reiser sammen på konkurrans­er, og flere av løperne reiser også utenlands for å delta på halvmarato­n- og maratonløp. Men hvorfor har det egentlig blitt slik løpefeber i Grimstad som det er nå?

– Det er mye mer lettvint å ta

på seg løpeskoene og stikke ut for å jogge, enn det for eksempel er for å rigge seg til på sykkel. Dessuten tar sykling mye mer tid. Ellers tror jeg det er mange som har blitt bitt av løpebasill­en på grunn av at det har blitt flere småløp rundt omkring i distriktet, slik som terrengkar­usellen for eksempel. Alle liker jo å konkurrere mot venner eller kollegaer, sier Gaute Kilen.

– Hva vil dere med Grimstad løpeklubb?

– Vi ønsker å gi et tilbud til alle som deltar på mosjonsløp og som ønsker å forbedre tidene sine eller holde seg i form og bli en bedre løper. I dag er det ikke noe annet tilbud til voksne som løper 3.000 meter eller lengre løp som halv- og helmaraton, avslutter Halaas.

 ??  ?? IMPONERT: Det gleder friidretts­hjertet til Frank Otto Meinseth å se så mange vaere med i løpeklubbe­n. Han trener friidretts­utøverne i hallen før løpeklubbe­n og Eivind Halaas tar over.
IMPONERT: Det gleder friidretts­hjertet til Frank Otto Meinseth å se så mange vaere med i løpeklubbe­n. Han trener friidretts­utøverne i hallen før løpeklubbe­n og Eivind Halaas tar over.
 ??  ?? TIKK TAKK: Klokka er viktig å holde styr på når man trener intervalle­r. Her er løpe-gjengen klare til innsats.
TIKK TAKK: Klokka er viktig å holde styr på når man trener intervalle­r. Her er løpe-gjengen klare til innsats.
 ??  ?? STOR GJENG: Løpeklubbe­n har fått mange medlemmer, og det er mange som henger seg med på økta i Sparebanke­n Sør Amfi Grimstad.
STOR GJENG: Løpeklubbe­n har fått mange medlemmer, og det er mange som henger seg med på økta i Sparebanke­n Sør Amfi Grimstad.
 ??  ?? HYGGE: En god treningsøk­t slik at man blir en bedre løper er viktig for mange, men å ha det sosialt og hyggelig sammen er
HYGGE: En god treningsøk­t slik at man blir en bedre løper er viktig for mange, men å ha det sosialt og hyggelig sammen er
 ??  ??
 ??  ?? også viktig på treningene til Grimstad Løpeklubb.
også viktig på treningene til Grimstad Løpeklubb.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? UTENDØRS: På søndagene trekker løpeklubbe­ns medlemmer utendørs. Da er det langtur som står på treningspr­ogrammet. Opp mot ti personer har deltatt på disse øktene.
FOTO: PRIVAT UTENDØRS: På søndagene trekker løpeklubbe­ns medlemmer utendørs. Da er det langtur som står på treningspr­ogrammet. Opp mot ti personer har deltatt på disse øktene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway