Grimstad Adressetidende

– Et slikt anlegg bør plasseres sentralt

Tore Møster og Grimstad svømmeklub­b synes ikke Trond Erik Bognøs forslag har den aller beste løsningen.

- kjetil@gat.no Kjetil Karlsen

Tore Møster er styremedle­m i Grimstad svømmeklub­b, og sier at nettopp et slikt forslag som Trond Erik Bognø nå lanserer, har vaert oppe tidligere i prosessen, og at svømmeklub­ben i Grimstad har gått vekk fra det.

– Ja, vi har diskutert dette i vår klubb tidligere, men vi kom frem til at vi mener at både Grimstad og Arendal i seg selv er store nok byer til å bygge hver sine bassenger. Hvis du ser på retningsli­njene fra sentrale myndighete­r sier de at en by på Grimstads størrelse, med over 20.000 innbyggere, minst skal ha et 25 meters basseng, sier han.

Han sier også det er viktig at et slikt anlegg, som er en så stor investerin­g, plasseres mest mulig sentralt for å få opp utnyttelse­sgraden og nytteverdi­en mest mulig. De er derfor usikre på om en plassering midt mellom de to byene er fornuftig.

For det tredje mener han at det ikke først og fremst er et 50 meters basseng som byen og klubben trenger, men 25 meter. Dette for å kunne tilby den lovpålagte svømme opp la e ringen.

– Et 50 meters basseng er for konkurrans­esvømmere på et veldig høyt nivå. Små barn har ikke behov for et 50 meters basseng, sier han, og legger til.

– Med JBU på laget har nå Grimstad en god mulighet til å få en ny svømmehall sentralt plassert i byen, sier Møster.

 ?? ARKIV ?? IKKER SIKKER: Styremedle­m i svømmeklub­ben, Tore Møster.
ARKIV IKKER SIKKER: Styremedle­m i svømmeklub­ben, Tore Møster.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway