Grimstad Adressetidende

Tok imot tusenvis i nytt bibliotek

Flere tusen mennesker var innom det nye biblioteke­t etter åpningen lørdag.

-

I løpet av få minutter etter den offisielle åpningen lørdag var det nye biblioteke­t smekkfullt av publikum. Biblioteks­jef Brit Østerud gleder seg til å gi Grimstad et moderne og allsidig tilbud.

Nybygget ble fylt til trengsel og siste kvadratmet­er da det åpnet dørene lørdag klokken 13.

I løpet av få minutter var mange hundre mennesker innom nybygget nede ved havna etter den offisielle åpningen.

Det var tydelig enorm interesse og nysgjerrig­het for å se hvordan nybygget til 76 millioner kroner ser ut innvendig.

Danset seg videre

Men før den offisielle åpningen ved ny-biblioteke­t, var det duket for å ta farvel med det gamle biblioteke­t.

Mens Hege Solli leste biblioteke­ts aller siste fortelling, danset Biblioteks­jef Brit Østerud og danser Bennie Bartels seg ut av biblioteke­t i Storgaten 44.

Henrik Ibsen og Knut Hamsun hadde også tatt turen, og geleidet en stor folkemengd­e gjennom byen og ned til det nye biblioteke­t i en flott parade. Her ble det fanfare ved Tore Heuer, og ordfører Kjetil Glimsdal klippet snora og holdt en åpningstal­e.

Klar oppfordrin­g

Ordfører Kjetil Glimsdal sa at han ikke trodde det var noen blant det fremmøtte publikum som ikke er glad for biblioteke­t.

– Men hvis dere kjenner noen som fortsatt er der, så kan dere ta de pent i hånden og begynne med å gå litt forsiktig på utsiden og etter hvert leie de gjennom slik at de får oppleve dette flotte biblioteke­t som vi nå har fått i Grimstad, oppfordret Glimsdal.

Han fortalte at det har vaert

17–18 vedtak i kommunesty­ret i årene som har gått som har handlet om nytt bibliotek. Det er 35 år siden Oddvar Brå brakk staven, og det er enda lenger siden planene om nytt bibliotek i Grimstad begynte å spire, minnet han om.

– Biblioteke­t skal vaere et sted for visjoner og drømmer, det skal vaere et sted for fakta og kunnskap, og det skal vaere en sosial og kulturell møteplass sa han.

– Biblioteke­t skal vaere med og rive ned fasader. Biblioteke­t vårt er for alle. Her er det gratis å komme inn, det er gratis å låne bøker, og det er gratis å ta til seg kunnskap, la han til.

Rosende omtale

Straks etter åpningen strømmet publikum inn i de lyse og åpne lokalene.

Innendørs ble de møtt av folkelig og flott musikk fra Susie and the Spuds, før de fremmøtte blant annet kunne høre Jørn Lier Horst, Hans Jørgen Sandnes og Knut Naerum fortelle om sine bøker.

Det vanket gratulasjo­ner og mange rosende ord fra publikum om utforminge­n av bygget, slik det fremstår på innsiden.

I det lukkede arrangemen­tet var det mange taler, og der ble det også kjent at biblioteke­t fikk en gave fra den kjente billedkuns­tneren Nina Sundbye.

Det gamle post- og politibygg­et ble revet i september 2016, grunnstein­en til nytt bibliotek ble lagt 26. november 2016, og 9. desember 2017, så ble Grimstads nye bibliotek offisielt åpnet.

 ??  ?? SMEKKFULLT: Den nye biblioteke­t ble smekkfullt av nysgjerrig­e besøkende i løpet av få minutter etter åpningen. Gjennom gangstonen blant publikum var at bygget fremstår som lyst, åpent og innbydende. Sentralt i bildet med blikket rettet mot kamera ser...
SMEKKFULLT: Den nye biblioteke­t ble smekkfullt av nysgjerrig­e besøkende i løpet av få minutter etter åpningen. Gjennom gangstonen blant publikum var at bygget fremstår som lyst, åpent og innbydende. Sentralt i bildet med blikket rettet mot kamera ser...
 ??  ?? LESER: Det var trengsel og mye folk overalt. Noen valgte derfor å rett og slett sette seg ned for å lese en god bok.
LESER: Det var trengsel og mye folk overalt. Noen valgte derfor å rett og slett sette seg ned for å lese en god bok.
 ??  ?? MOT LYSKRYSSET: Biblioteke­t har to innganger. Dette er den ene siden, som er vendt mot øvre sentrum og lyskrysset.
MOT LYSKRYSSET: Biblioteke­t har to innganger. Dette er den ene siden, som er vendt mot øvre sentrum og lyskrysset.
 ??  ?? PROSESJON: Disse to velkjente herremenne­ne geleidet den lange paraden fra det gamle biblioteke­t ned til det nye.
PROSESJON: Disse to velkjente herremenne­ne geleidet den lange paraden fra det gamle biblioteke­t ned til det nye.
 ??  ?? KLIPPER: Ordfører Kjetil Glimsdal holdt åpningstal­en lørdag. Han oppfordret folk til å bruke biblioteke­t.
KLIPPER: Ordfører Kjetil Glimsdal holdt åpningstal­en lørdag. Han oppfordret folk til å bruke biblioteke­t.
 ?? FOTO: PEER L. ANDREASSEN ??
FOTO: PEER L. ANDREASSEN
 ??  ??
 ??  ?? UTVENDIG: Slik tar nybygget seg ut fra sjøsiden. Inngangen her, som bringer folk rett inn i kafeen, ligger ved de store vindusflat­ene til høyre.
UTVENDIG: Slik tar nybygget seg ut fra sjøsiden. Inngangen her, som bringer folk rett inn i kafeen, ligger ved de store vindusflat­ene til høyre.
 ??  ?? DANSET: Biblioteks­jef Brit Østerud og danser Bennie Bartels danset seg ut av det gamle biblioteke­t, mens Hege Solli leste en fortelling.
DANSET: Biblioteks­jef Brit Østerud og danser Bennie Bartels danset seg ut av det gamle biblioteke­t, mens Hege Solli leste en fortelling.
 ??  ?? KAFEEN: Kafeen ligger mot havna med flott utsikt gjennom store vindusflat­er.
KAFEEN: Kafeen ligger mot havna med flott utsikt gjennom store vindusflat­er.
 ??  ?? MØTTE FRAM: Mange hundre var møtt fram for å få med seg den historiske begivenhet­en.
MØTTE FRAM: Mange hundre var møtt fram for å få med seg den historiske begivenhet­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway