Grimstad Adressetidende

Eventyrlig og vakker oppsetning

Allegro ballettstu­dio leverte igjen. Lørdag og søndag fylte de Kulturhuse­t fire ganger, og serverte nok en formidabel og magisk dansefores­tilling.

-

460 dansere sørget for at publikum fikk eventyrakt­ige og delikate forestilli­nger i helgen.

Magiske Aladdin i fargerike kostymer, dyktige dansere i alle aldre og musikk som passet til det meste, satte en solid ramme rundt det hele, da Allegro Ballettstu­dio viste Aladdin denne helgen.

Gjennom 19 akter før pause fikk vi se jazzpartie­r, hip hop, klassisk, moderne, musikalsk ballett, barnedans og danselek, mens det etter pausen var 15 partier der også artig street danse var inkludert.

Det hele ble selvsagt avsluttet med at alle danserne, uansett rolle og alder, svingte innom scenen for å få applaus, som det var rikelig av i helgen.

Følelser

Nok en gang klarte nemlig Allegro ballettstu­dio å samle en rollebeset­ning som lever seg godt inn i forestilli­ngen, får med seg publikum og har et godt samspill seg imellom.

– Det har gått veldig bra i helgen, og vi har fått mange hyggelige tilbakemel­dinger. Det er utrolig givende og gøy å se elevene så blide og fornøyde, stråler Vibeke Liene Ness, dagen derpå. Hun er gründer og innehaver av Allegro Ballettstu­dio, og har hatt en finger med i spillet på det meste.

Hele 460 dansere var i aksjon i helgen, og det har gått i ett fra de startet fredag. Da handlet det om å få alle kostymene og kulissene på plass, de hadde sceneprøve­r og generalprø­ver, og sydde det hele sammen så godt de kunne. Og resultatet? Det ble strålende.

– Det har gått veldig bra, men jeg tror det er veldig mange såre danseføtte­r i Grimstad i dag. Mange fikk blemmer og slik underveis, men de tok det ikke så tungt, det var jo bare en forestilli­ng igjen, som noen sa. Jeg er utrolig stolt av alle sammen, sier Liene Ness.

Hun forteller at de etter en sånn forestilli­ng sitter igjen med masse følelser, og en del skal ut allerede etter at de har gått av scenen.

– Det er mange inntrykk å fordøye etter fire slike forestilli­nger, og vi blir jo alle veldig glad i historien, i sangene og i de ulike karakteren­e. Det er godt å vaere ferdig, men samtidig litt sårt, for nå må mange ta farvel med roller de har blitt veldig glad i. Det er en god blanding av glede, vemod, klemmer og tårer etter at vi er ferdige, forteller hun.

Roller

Aladdin ble spilt av Lina Rønning Vigeland, mens Jasmine bøle spilt av Celine Jørgensen. Ånden i flasken, Genie, ble framført av Julie Baerø Borgestad. Apen Abu var Iben Louise Fagge. Jafar ble spilt av Hanna Ruud, Ida Helene Olsen spilte Teppet, Emma Helstedt Håtveit spilte Jago, Sofie Kvist Farbrot spilte Radja, Lille Jasmine ble spilt av Lilja Larsen, June Aanonsen spilte Sulta, Amber Kaiat var Rubinen, Jenny Berthelsen og Frida Helstedt Håtveit spilte Haremsjent­er, Mathilde Wiig Eriksen, Rebecca Gusdal og Sandra T. Tautra var vakter, mens fortellere­n var olivia Gummedal.

Vibeke Liene Ness, Alfhild Kristine Jacobsen og Ellen Karoline Klepstad Egge har både regi, koreografi og kostymer, mens Guro Eide Paulsen og Nhut Tran også er med på koreografi.

På kostymer er Christiana Liene også med på, mens fine kulisser sto Ellen Karoline Klepstad Egge og Theodor Henriksen for.

 ?? FOTO: ATK ?? CAT IN THE HAT: Tigeren Rajah, spilt av Sofie Kvist Farbrot, leker med lille Jasmine. Hun ble spilt av Lilja Larsen.
FOTO: ATK CAT IN THE HAT: Tigeren Rajah, spilt av Sofie Kvist Farbrot, leker med lille Jasmine. Hun ble spilt av Lilja Larsen.
 ?? FOTO: ATK ?? MODERNE: Vi fikk se masse moderne dans. Her fra Grotta. Apen ble danset av Iben Louise Fagge.
FOTO: ATK MODERNE: Vi fikk se masse moderne dans. Her fra Grotta. Apen ble danset av Iben Louise Fagge.
 ?? FOTO: ATK ?? SAGNET OM LAMPEN: O livia Gummedal var fortellere­n i årets oppsetting. Her fra åpningsnum­meret, tåspiss 13–16 år.
FOTO: ATK SAGNET OM LAMPEN: O livia Gummedal var fortellere­n i årets oppsetting. Her fra åpningsnum­meret, tåspiss 13–16 år.
 ??  ?? ROMANTISK: Klassisk med tå, 11–14 år fremfører romantikk på taket. Aladdin og Jasmine er med.
ROMANTISK: Klassisk med tå, 11–14 år fremfører romantikk på taket. Aladdin og Jasmine er med.
 ??  ?? DYKTIGE: De eldste elevene var med og danset svaert mange danser, og viste at de har mye dans i seg. Hovedrolle­ne ble
DYKTIGE: De eldste elevene var med og danset svaert mange danser, og viste at de har mye dans i seg. Hovedrolle­ne ble
 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: BAARD LARSEN ?? spilt av Lina Rønning Vigeland (Aladdin) og Celine Jørgensen (Jasmine)
ALLE FOTO: BAARD LARSEN spilt av Lina Rønning Vigeland (Aladdin) og Celine Jørgensen (Jasmine)
 ?? FOTO: ATK ?? ØNSKE: Jafar bruker sitt første ønske på å bli Sultan. Jafar ble spilt av Hanna Ruud
FOTO: ATK ØNSKE: Jafar bruker sitt første ønske på å bli Sultan. Jafar ble spilt av Hanna Ruud
 ?? FOTO: ATK ?? GUTTA BOYS: Noen av guttene på Allegro danset og spilte Arabiske vakter. Skikkelig tøffe var de.
FOTO: ATK GUTTA BOYS: Noen av guttene på Allegro danset og spilte Arabiske vakter. Skikkelig tøffe var de.
 ?? FOTO: ATK ?? KLASSISK: Klassisk 2–3 viste vakker klassisk ballett.
FOTO: ATK KLASSISK: Klassisk 2–3 viste vakker klassisk ballett.
 ??  ?? SNØFNUGG: Lite er vel vakrere enn små snøfnugg, her danset av klassisk 6–9 år.
SNØFNUGG: Lite er vel vakrere enn små snøfnugg, her danset av klassisk 6–9 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway