Grimstad Adressetidende

Bruk det nye biblioteke­t

-

Publikum strømmet til

i tusenvis på åpningsdag­en til det nye biblioteke­t nede ved havneområd­et lørdag. Interessen, nysgjerrig­het og den overvelden­de rosende omtalen som de besøkende ga etter å ha kommet innenfor dørene, står i sterk kontrast til de kritiske røstene som har markert seg med Facebook-kommentare­r.

Det har vaert

en lang vei, over 30 år med dragkamp og debatt, for å få reist et nytt bibliotekb­ygg. Det er helt legitimt å vaere skeptisk og kritisk i prosessen, men nå står bygget der. Og det represente­rer et vell av muligheter for både barn, unge og voksne. Et bibliotek er et senter for kunnskap og fantasi, et sosialt møtested og en arena for formidling og ja, nettopp debatt. Skal det vaere attraktivt og interessan­t for et bredt publikum, må det profilere seg langt videre enn et sted for utlån av bøker. Ingen vet dette bedre enn biblioteks­jef Brit Østerud og hennes stab.

Det skjer noe

med folk som ikke bare betrakter bygget utenfra, men tar turen inn. Det fremstår da som åpent, lyst og spenstig – og med godt utsyn mot havneområd­et. Vi håper mange vil ta det i bruk, for et aktivt og engasjert publikum vil gjøre tilbudet enda bedre.

Biblioteks­jefen og de

ansatte har store ambisjoner på vegne av byens nye storstue og offentlige møtested. Vi ønsker at de lykkes å få folk med seg. Interessen på åpningsdag­en viser at potensiale­t er stort.

 ??  ?? TILSTRØMNI­NG: Et stort publikum sørget for at åpningen på biblioteke­t ble en fest.
TILSTRØMNI­NG: Et stort publikum sørget for at åpningen på biblioteke­t ble en fest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway