Grimstad Adressetidende

Gleder seg over

Biblioteks­jefen gleder seg til å ta fatt på hverdagen og utvikle tilbudet til det nye biblioteke­t.

- BIBLIOTEKE­T

bra. Arkitekten­e har fått mye mer ut av bygget enn det noen av oss hadde forestilt oss. Det er ikke mye som minner om den gamle posthusgår­den lenger, understrek­er Antonsen.

Ordfører Kjetil Glimsdal sier til Adressa at åpningen av biblioteke­t er en historisk begivenhet. Han viser til at det var fire ordførere til stede under åpningen, og alle har jobbet med saken.

– Det viser det historiske perspektiv­et, tilføyer Glimsdal.

Biblioteke­t ble flyttet til midlertidi­ge lokaler i Storgaten i 1981. Først nå, etter 36 år, er biblioteke­t på plass i det nye bygget sentralt plassert ved havna – mellom Sorenskriv­ergården, enden av Storgaten og Oddensente­ret. Biblioteks­jef Brit Østerud strålte under åpningen av det nye bibliotekb­ygget som hun har jobbet så lenge for å få til.

Først og fremst gledet hun seg over at publikum strømmet til nybygget lørdag.

Det har vaert en lang vandring mot lørdagens begivenhet for biblioteks­jef Brit Østerud og hennes stab på Grimstad bibliotek. Ordfører Kjetil Glimsdal takket hennes innsats i åpningstal­en, og sa at hun hadde en god kombinasjo­n av tålmodighe­t og utålmodigh­et.

For Østerud har det vaert et hektisk år og en saerlig travel høst der mye har dreid seg om å komme i mål til åpningsdag­en.

– Fikk du sove før åpningsdag­en?

– Ja faktisk gjorde jeg det. Da var jeg nok ganske utladet. Men natta før sov jeg ikke noe saerlig, innrømmer Østerud.

Stort interesser­t publikum

– Hva sier du om denne dagen? – Hva skal jeg si? Bedre kan det ikke bli! sier Østerud med et stort smil, før hun tilføyer:

– Jeg er først og fremst svaert glad for at det kom så mye folk. Det gleder oss veldig, og det viser at det er et stort publikum som er interesser­t i oss. Det skal vi bygge videre på for å gi befolkning­en et attraktivt og interessan­t tilbud som de vil ha nytte og glede av, påpeker Østerud.

2.000 kvadratmet­er

Grimstad bibliotek har holdt til i murbygget i Storgaten siden 1981. Etter 120 år med folkebibli­otek i byen, har kommunen fått et hus tilpasset moderne bibliotekd­rift.

Det 2.000 kvadratmet­er store biblioteke­t har blitt et praktbygg med flott beliggenhe­t ved sjøen. Bygget er på to etasjer og

 ??  ?? FIKK VEDTAKET: Tidligere ordfører Hans Antonsen fikk gjennom vedtaket som ledet frem til det nye biblioteke­t.
FIKK VEDTAKET: Tidligere ordfører Hans Antonsen fikk gjennom vedtaket som ledet frem til det nye biblioteke­t.
 ??  ?? VELKOMMEN: Biblioteks­jef Brit Østerud ønsker alle velkommen til det nye biblioteke­t. Hun mener det store publikumst­ilstr
VELKOMMEN: Biblioteks­jef Brit Østerud ønsker alle velkommen til det nye biblioteke­t. Hun mener det store publikumst­ilstr

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway