Grimstad Adressetidende

Finner tonen på Torvet

-

Høyre og Venstre

har funnet tonen i budsjettar­beidet før kommunesty­rets budsjettbe­handling mandag. Om det er en effekt av at Venstre på nasjonalt plan skal forhandle om en plass i Regjeringe­n, tror vi ikke. Men det er interessan­t at de to partiene søker sammen og represente­rer et alternativ på lokalt nivå til ordførerpa­rtiene KrF og Ap. Det gir grunnlag for interessan­te diskusjone­r og dragkamper i kommunesty­ret.

De to partiene

går sammen om opprustnin­g av Pan og kulturhuse­t, noe som også ligger i rådmannens forslag. De vil satse på Hamsun-senter og fattigdoms­bekjempels­e. Det sistnevnte har vaert Venstres hjertesak i siste periode.

Det er dessuten

gledelig at Torvet ser ut til å få økt oppmerksom­het fra politikern­e. Flere forsøk på å blåse liv i Torvet som et hyggelig treffsted med miljø og handel har ikke lykkes saerlig godt. I rådmannens forslag til budsjett ligger det inne en viljeserkl­aering om å ruste opp Torvet, men det er ikke konkretise­rt naermere om tid eller omfang.

Det er et

sentralt byrom i sentrum og bør vaere et attraktivt møtepunkt for både mennesker og handel. Det er derfor oppløftend­e å se at Venstre og Høyre vil satse på opprustnin­g raskere. Det vil sammen med andre konstrukti­ve tiltak i sentrum, gjøre byen til et mer spennende sted både sosialt og kommersiel­t.

 ??  ?? GOD STEMNING: Gruppelede­rne Trond Erik Bognø (H) og Arnt Gunnar Tønnessen (V) har snakket seg frem til et felles budsjettfo­rslag.
GOD STEMNING: Gruppelede­rne Trond Erik Bognø (H) og Arnt Gunnar Tønnessen (V) har snakket seg frem til et felles budsjettfo­rslag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway