Grimstad Adressetidende

Kåret til Årets modigste

-

aere å få en slik pris. Jeg blir veldig glad på mange menneskers vegne, både for andre som har stått opp og varslet, og for alle de som har støttet meg. De markerer en viktig verdi med dette, verdien av at det blir varslet om kritikkver­dige forhold. Og de er med på å markere at vårt samfunn ikke ivaretar varslere på en god nok måte. Kommunesty­ret viste på mandag at lovbestemm­else om vern mot gjengjelde­lse av varslere er en lite virksom bestemmels­e i dag. Det er ord, men praksis er en helt annen. Da er det viktig at folk står opp for denne verdien, og at folk fortsatt bidrar til at både lovgiving og ordninger som ivaretar varslere, blir bedre, sier Ragnar Holvik.

Et spesielt mot

I juryens begrunnels­e heter det blant annet at Holvik har «utvist et spesielt mot ved å varsle om mulige kritikkver­dige forhold i egen kommune», og «det er generelt viktig at det blir varslet og at varslingen blir anerkjent».

Holvik hadde en tung dag på mandag, etter at flertallet i kommunesty­ret vedtok ikke å gi ham erstatning. Da ble kåringen torsdag en ekstra god opplevelse.

– Dette er veldig oppmuntren­de, og jeg står fast på det jeg har hevdet, at jeg ble utsatt for gjengjelde­lser og utstøting fra ledelsen i Grimstad kommune. Det er klart at denne prisen er en styrke for meg personlig og for min familie, det er opplagt. Ikke minst er støtten jeg får fra en rekke innbyggere i Grimstad og fra hele landet, sier Holvik. Torsdag morgen ble travel, da resultatet av kåringen ble kjent.

– Det koker på sms, Facebook, e-post og telefon. Det er veldig hyggelig, og jeg prøver å skuffe unna så godt jeg kan, sier Holvik.

Ordfører Kjetil Glimsdal gratulerer Holvik med kåringen.

– Jeg vil gratulere Ragnar med dette, og håper at det kan vaere en oppmuntrin­g for ham å få en slik anerkjenne­lse. Jeg er ikke overrasket at resultatet ble som det ble, med den medieoppme­rksomheten og vinklingen saken har hatt, sier Glimsdal.

Det blir en formell overrekkel­se av prisen ved en senere anledning.

 ?? ARKIVFOTO ?? FIKK FLEST STEMMER: Ragnar Holvik vant Årets modigste-prisen for sin innsats som varsler i helsekjøps­aken.
ARKIVFOTO FIKK FLEST STEMMER: Ragnar Holvik vant Årets modigste-prisen for sin innsats som varsler i helsekjøps­aken.
 ??  ?? TELLEAPPAR­AT: Apparatet i Vesterledv­eien teller hver eneste syklist som passerer. Klarer den 55.000 før året er omme?
TELLEAPPAR­AT: Apparatet i Vesterledv­eien teller hver eneste syklist som passerer. Klarer den 55.000 før året er omme?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway