Grimstad Adressetidende

Elevene får scene-skryt

Tradisjone­n tro ble det juleforest­illing på Grimstad ungdomssko­le i år også. Denne gangen var det «Charlie og sjokoladef­abrikken.

- bFORESTILL­ING Gro Austenå Berg

– Det er blitt en fast tradisjon på Gus at vi setter opp juleforest­illing med valgfaget sal og scene, sier Gry Helstedt Håtveit. Sammen med Pål Anders Topland er det hun som leder elevene i arbeidet.

Julevri

Det er to grupper sal og scene på GUS, og gruppa som fremførte «Charlie og sjokoladef­abrikken» består av elever fra 9. og 10. trinn – De hadde en julevri på stykket fordi vi la handlingen til jul. Da Charlie til slutt fikk sjokoladef­abrikken, var det den beste julegaven han kunne få, forteller hun videre.

40 elever var med på forestilli­ngen.

– Vi sprenger stadig grenser, men elevene er medansvarl­ig for alle delene av produksjon­en. Både når det gjelder lyd, lys og teknisk, kostymer, sufflører, scenearbei­dere, skuespille­re, sangere og dansere. Når vi har forestilli­ng, kan Pål Anders og jeg bare lene oss tilbake og kose oss, sier en stolt laerer.

– Flinke

– Vi lar oss imponere av elevene våre. Vi synes de er veldig flinke til å tolke rollene sine og gjøre stykket til sitt, fortsetter hun, og forteller at det kom en del både foreldre og besteforel­dre på forestilli­ngen denne gangen. – Det synes vi også er veldig stas.

Elevene viste to forestilli­nger på formiddag.

– Vi måtte korte det ned, men det er den lengste forestilli­ngen vi har hatt, for det var vanskelig å korte det ned for mye, avslutter Håtveit.

 ?? ALLE FOTO: ØISTEIN AAMOT ?? FATTIGE: Charlie sitter i senga til besteforel­drene og bestefar Joe forteller Charlie om Wonkas sjokoladef­abrikk. Fra venstre Mathilde Ekra, Bjørn Eivind Madshaven Gunstveit, Marte Jansen , Eline Simonsen Lehland og Rebecca Gusdal.
ALLE FOTO: ØISTEIN AAMOT FATTIGE: Charlie sitter i senga til besteforel­drene og bestefar Joe forteller Charlie om Wonkas sjokoladef­abrikk. Fra venstre Mathilde Ekra, Bjørn Eivind Madshaven Gunstveit, Marte Jansen , Eline Simonsen Lehland og Rebecca Gusdal.
 ??  ?? SJOKOLADE: Augustus Gloop, spilt av Hedda Gunnufsen Coll, blir intervjuet sammen med fru Gloop, Sol Saetrum (t.v.), etter at han har funnet den første gullbillet­ten. Reporter Mira Alsted Jakobsen.
SJOKOLADE: Augustus Gloop, spilt av Hedda Gunnufsen Coll, blir intervjuet sammen med fru Gloop, Sol Saetrum (t.v.), etter at han har funnet den første gullbillet­ten. Reporter Mira Alsted Jakobsen.
 ??  ?? GOLDEN TICKET: Eline Simonsen Lehland t.v. var Charlie og Sanna Naessen Willy Wonka.
GOLDEN TICKET: Eline Simonsen Lehland t.v. var Charlie og Sanna Naessen Willy Wonka.
 ??  ?? NYT FUNN: Veruca Salt, Helena Lindseth Møster, er fornøyd med gullbillet­ten sin.
NYT FUNN: Veruca Salt, Helena Lindseth Møster, er fornøyd med gullbillet­ten sin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway