Grimstad Adressetidende

– Gode minner fra Fjaere skole

Anne Mo Grimdalen skriver om sine minner fra Fjaere skole, som er 50 år.

- INNLEGG Anne Mo Grimdalen

Lesernes mening: 1967 var et spennende år for oss. Vi hadde fått jobb på en helt ny ungdomssko­le i Fjaere kommune. Da hadde vi etter laererskol­e vaert 5 år i Svelvik kommune på en barneskole.

En ekstra bonus i tillegg til ny jobb, var at kommunen tilbød oss å kjøpe enebolig på Jordene på Fevik.

Noe helt nytt og spennende ventet oss og andre kollegaer. Det var bare rektor Hans Dybfest som hadde erfaring fra det nye systemet med 9-årig ungdomssko­le.

Skolen var ikke helt ferdig, så det første året hadde vi laerervaer­else i et grupperom, og noen spesialrom måtte vi også vente på.

Vi var unge og siden noen av elevene hadde gått ett år på framhaldss­kole, var ikke aldersfors­kjellen saerlig stor. Det hadde sine fordeler og utfordring­er. Vi var unge og entusiasti­ske og gikk med iver og glød til jobben. Det var krav om videreutda­nning ut over laererskol­enivå, så takket vaere ung alder og god arbeidskap­asitet, gikk dette også fint, og det var riktig av kommunen å stille faglige krav.

Når skolen skulle etablere sine rutiner og ordensregl­er, var vi nok bevisst både vår unge alder, manglende erfaring i skoleslage­t og betydninge­n av disiplin.

Elevene måtte f eks stille opp ute på skoleplass­en og bli hentet inn til timen av ansvarlige laerer. Det ga ro og orden den gang. Vi var også bevisst betydninge­n av det sosiale liv og trivsel. Troen på at trivsel fremmer god laering, var der.

Laererne arrangerte mange skolefeste­r der laererne underholdt til stor begeistrin­g for både laerene selv og elevene. Jeg husker spesielt det fornøyelig­e når Tore Johansen og Nils Veggeland var «Tuppen og Lillemor «, men alle laerene bidro, og vi bygget et fellesskap.

Detvaretlø­ftforFjaer­ekommune å få den nye skolen så funksjonel­l og god som mulig, og gode og aktive politikere sørget for dette.

Det føles godt å tenke tilbake på denne «pionertide­n». Jeg er også i en slik mimrestund takknemlig for en god og trivelig arbeidspla­ss i kommunen. Det var faktisk med vemod jeg gikk av som pensjonist. Samarbeide­t med kollegaer, foreldre og elever har gitt mitt liv mening. Gratulerer med de 50 år, Fjaere ungdomssko­le.

 ??  ?? FYLLER 50: Fjaere skole er 50 år. Det skal markeres nå før jul.
FYLLER 50: Fjaere skole er 50 år. Det skal markeres nå før jul.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway