Grimstad Adressetidende

Takker snart av etter 32 år

Bjørn Kristian Pedersen har for alvor begynt å tenke på livet etter Grimstad kommune. Da skal han gjøre alt det han ikke har fått tid til til nå.

- KOMMUNEN b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Når jeg blir pensjonist skal jeg gjøre det jeg ikke har fått så god tid til mens jeg har jobbet. Jeg skal lese mer, vaere mer ute i naturen, kose meg med å vedlikehol­de huset og male vinduer, jeg skal prøve å ta litt igjen for det lite jeg har gjort av husarbeid så langt. Det innebaerer blant annet at jeg skal prøve å ha middagen klar til kona når hun kommer hjem fra jobb. Det har ikke blitt så mye av det for henne mens jeg har jobbet. Og hvis det skulle bli tid til noe annet vil jeg ta meg god tid til bare å sitte og reflektere litt.

Dette sier Bjørn Kristian Pedersen til Adressa.

Etter å ha jobbet til sammen 32 år i Grimstad kommune har han nå bestemt seg for å slutte. For å bli pensjonist.

– Jeg velger nå å gå av fordi jeg fyller 67 år i april neste år. Jeg har alltid tenkt at når jeg blir 67 år, da skal jeg gå av som pensjonist, sier han.

Det er med andre ord ikke en forhastet, men gjennomarb­eidet og vel overveid beslutning.

En allsidig potet

Med det mister kommunen en vann- og avløpsinge­niør som har vaert en viktig potet for kommunen. Han har blitt satt til mange ulike oppgaver, og har takket ja til dem alle.

Da han begynte første gang i kommunen, i desember 1983, begynte han med det han var utdannet til: å planlegge kloakkog renseanleg­g. Han var for eksempel med på å planlegge kommunens nåvaerende renseanleg­g på Groos, det som nå er blitt for lite for kommunen.

Etter noen år i kommunen reiste han imidlertid til Tanzania i Afrika i to år. Det var fra 1990-1992, og han jobbet da for Norad.

Deretter ble det ledig stilling som miljøvernl­eder i Grimstad kommune. Han søkte på denne og fikk den. Dermed bar det tilbake til Grimstad igjen og et nytt felt.

Etter at disse statlige midlene tok slutt, fikk han andre oppgaver igjen. Da ble han satt til å jobbe med kommunepla­ner og ble plan- og miljøleder.

Litt senere skulle så Carl Herman Wollebaek gå av som kultursjef, og Pedersen hadde samarbeide­t mye med ham. Han søkte derfor denne ledige stillingen og fikk den i 2003.

Stor omorganise­ring

Det var likevel ikke lenge han fikk ha denne jobben. For i 2005 var det tid for en stor omorganise­ring i kommunen. Politikern­e ville spare penger og skulle slanke kommunen og en del av lederstill­ingene.

En av måtene det ble gjort på, var blant annet ved å gi Bjørn Kristian Pedersen ansvar for et annet stort kommunalt saksfelt, nemlig barnehager og skole. Han fikk derfor spørsmål om han kunne bli kommunalsj­ef for kultur og oppvekst, og takket ja til dette også. Denne stillingen har han hatt fram til i dag og fram til han nå altså snart skal gå av.

– Det er flere grunner til at jeg har blitt vaerende så lenge i Grimstad kommune. For det første har jeg trivdes veldig godt med å jobbe her. Jeg synes kommunen har vaert en fantastisk arbeidsgiv­er. For det andre har jeg fått så mange forskjelli­ge og varierte arbeidsopp­gaver og jobbet på så mange ulike felt. Det har vaert veldig spennende, sier han.

– Det har fra tid til annen blitt brukt mot deg i sinte leserinnle­gg at du som ingeniør har vaert sjef for barnehager, skoler og kultur. Hva synes du om det?

– Jeg har ikke likt det så veldig, men har ikke latt det gå så veldig inn på meg, heller. Det er jo en forståelig reaksjon at noen har tenkt slik. Samtidig har jeg følt meg heldig som har fått jobbe innen så viktige områder som barnehage og skole og med så mange dyktige fagfolk innenfor de ulike feltene. Jeg har hatt mange flinke folk rundt meg som jeg kan diskutere saker med og lytte til, så jeg har derfor aldri følt det som vanskelig, sier han.

Han vil ikke si eller ha noen formening om hvem som skal bli den neste kommunalsj­efen etter ham. Det eneste han vil si er at det må bli den best kvalifiser­te.

Kommunen har nå lyst ut stillingen som kommunalsj­ef for kultur og oppvekst etter Bjørn Kristian Pedersen.

Torsdag fikk han gullklokke og blomster av ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) og rådmann Tone Marie Nybø Solheim for 25 års innsats, selv om han altså har jobbet til sammen 32 år i kommunen.

Han går av i jobben 31. mai neste år.

 ??  ??
 ??  ?? HEDER OG AERE: Torsdag var det utdeling av gullklokke og blomster for dem som har jobbet 25 og 40 år i kommunen, og Bjørn Kristian Pedersen fikk det av rådmann Tone Marie Nybø Solheim og ordfører Kjetil Glimsdal.
HEDER OG AERE: Torsdag var det utdeling av gullklokke og blomster for dem som har jobbet 25 og 40 år i kommunen, og Bjørn Kristian Pedersen fikk det av rådmann Tone Marie Nybø Solheim og ordfører Kjetil Glimsdal.
 ??  ?? SNART SLUTT: Om fem måneder er det slutt for Bjørn Kristian Pedersen. Da slipper han å gå inn og ut av disse dørene på rådhuset.
SNART SLUTT: Om fem måneder er det slutt for Bjørn Kristian Pedersen. Da slipper han å gå inn og ut av disse dørene på rådhuset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway