Grimstad Adressetidende

Vil hjelpe kreftramme­de

I dag kommer elever fra Dahlske og Drottningb­org rundt med bøsser. De samler inn penger for at folk med senskader etter kreft skal få et bedre liv.

- KRAFTTAK MOT KREFT Martin Haugen martin.haugen@gat.no

I dag er nemlig tiden kommet for Kreftforen­ingens årlige innsamling Krafttak mot kreft, og Grimstad-russen er med.

«Å leve er mer enn å overleve: Minst en av tre som overlever kreft blir rammet av senskader. Å leve med senskader kan bety et liv preget av smerter og begrensnin­ger, ofte med en sorg over at livet ikke ble som man hadde tenkt. I år samler vi inn penger for at flere skal få et bedre liv etter kreft. Reddet liv skal også leves», leser vi i en pressemeld­ing om innsamling­en.

«Kreftforen­ingen er svaert takknemlig for engasjemen­tet til russen og andre frivillige. Det er bare å ta av seg hatten for alle engasjerte bøssebaere­re og oppfordre folk i Grimstad til å ta godt imot dem. Deres innsats er med på å gjøre en forskjell – i år for kreftramme­de som sliter med senskader etter kreftbehan­dling», står det videre.

Hele skolen er med

I Grimstad er det faktisk ikke bare russen som skal delta. På Drottningb­org vil elever fra alle trinn delta for å samle inn penger til denne saken. Det synes Mari Bendikte Brødsjømoe­n er bra. Hun er tredjeklas­sing på Drottningb­org.

– Jeg har tidligere tenkt at om man overlever kreft, så er det bra, men å overleve er ikke det samme som å leve, sier hun, og får støtte av Kristin Labori Brattberg, også hun tredjeklas­sing på Drottningb­org.

– Det er fint å fokusere på, for det er ikke så mange som er klar over at det er et stort problem, sier hun.

– Kreft rammer såpass mange, og mange får senskader. Det gjør at mange ikke klarer å leve et like bra liv som vanlig, sier Drottningb­orgelev Kristina Hofset Larsen.

Bøssebaere­rne skal etter planen gå rundt tirsdag ettermidda­g og tidlig kveld, og da håper de folk tar dem godt imot og åpner lommebøken­e

 ??  ?? STILLER OPP: (F.v.) Kristin Labori Brattberg, Marie Weydahl, Amanda Einertrø, Ida Helsør Johansen, Kristina Hofset Larsen og Mari Bendikte Brødsjømoe­n skal samle inn penger til Krafttak mot kreft.
STILLER OPP: (F.v.) Kristin Labori Brattberg, Marie Weydahl, Amanda Einertrø, Ida Helsør Johansen, Kristina Hofset Larsen og Mari Bendikte Brødsjømoe­n skal samle inn penger til Krafttak mot kreft.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway