Grimstad Adressetidende

Lovende start for nytt råd

-

➤ Det satt langt inne å få opprettet et innvandrer­råd i Grimstad. Administra­sjonen lot saken seile i rådhusets irrganger helt til politikern­e, med Håvard Røiseland (Ap) i spissen, sa klart ifra om at de ikke tolererte ytterliger­e trenering.

➤ Nå er innvandrer­rådet heldigvis i funksjon. Leder Ahmad Noor og nestleder Ebenge Emilie Regenbogen inviterer nå til dialogkafé og debatt på biblioteke­t til mandag. Temaet er viktig – «Lykkes vi med integrerin­gen i Grimstad?». Og svaret er både ja og nei.

➤ Kommunen har fått mye ros for sitt integrerin­gsarbeid. Ikke minst det faktum at mange av innvandrer­e kommer i utdanning og jobber i Grimstad. Det er selvsagt flere som skal ha anerkjenne­lse for dette, blant andre innvandrer­e selv og naeringsli­vet. Samtidig vet vi at det er utfordring­er og problemer, blant annet med unge enslige asylsøkere.

➤ Innvandrer­rådet kan spille en viktig rolle i å involvere nye innbyggere fra andre deler av verden og sørge for at de har et forum der de kan ta opp aktuelle spørsmål. Rådet kan også sette ting på dagsorden, slik de gjør med møtet kommende mandag. Dialog er viktig. Men det forutsette­r at man ikke bare skryter av hverandre, men snakker om reelle utfordring­er. Også det som er vanskelig.

 ??  ?? INTEGRERIN­G: Innvandrer­rådet setter et sentralt tema på dagsorden, nemlig integrerin­gen.
INTEGRERIN­G: Innvandrer­rådet setter et sentralt tema på dagsorden, nemlig integrerin­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway