Grimstad Adressetidende

Gleder seg til vårstemnin­g i sentrum

Berit Haaland gleder seg over å vaere på plass i nye lokaler. Nå ser hun frem mot vår og et yrende liv i sentrum.

- ➤ Janicke Yttervik janicke@gat.no

– Hvordan har den siste uka vaert?

– Den har vaert fantastisk, strevsom, herlig, og en veldig god uke. Det har vaert mye å gjøre, men det har vaert en nyåpning og flytting som har vaert veldig fin. Det har blitt lite søvn og lange dager, men det hører med.

– Hva er det beste med å drive butikk i Grimstad?

– Man kommer tett på kundene, det blir naert og fint og en godhet. Grimstad er en liten by, men mange som kommer utenbys fra syns det er koselig å komme til byen og butikken. Mange ønsker å ha et levende sentrum, og er bevisste på å dra til byen. Vi merker at mange gjør en innsats for å bevare sentrum. Gode tilbakemel­dinger gjør at det blir lystbetont å drive butikk.

– Hva er utfordring­ene med å drive i liten by?

– Det er stille tider på høsten og midtvinter­s, da går man heller hjem og koser seg, og ikke så mye ut. Nå som det er vår søker man mer ut i gata, ut på kafé, shoppe litt, og løfter seg selv opp litt. Da drar man ut og fornyer seg, det samme rundt jul. Men dette gjelder ikke bare Grimstad, det gjelder over hele Norge. Dette er ikke en urban storby. Sentrumspl­anen må tenkes viktig gjennom, for å lage et liv som kan fungere for oss butikkeier­e. Byen må vaere åpen og tilgjengel­ig, og da er parkering viktig. Spesielt i de stille månedene.

– Hvordan er en perfekt helg for deg?

– Med min mann og mine barn, en tur hos min syke mor. Hygge meg med dem, og litt med venner.

– Hva er favorittma­ten lørdag kveld?

– Langtidsst­ekt biff med stekte tomater, soppstuing og fløtegrati­nerte poteter. Jeg har mange favoritter, men dette er en god rett.

– Hva drømmer du om?

– Jeg reiser mye, men drømmer om besøke enda flere steder. Og prosjektet mitt, som er å hjelpe fattige enker med barn i India. Det er et mikrohjelp­s prosjekt, hjelp til selvhjelp, Det er noe jeg startet for mange år siden, kjøpte inn symaskiner til kvinner. Nå kan de hjelpe hverandre. Det engasjerer meg. De får oppdrag for andre store aktører. I India ligger kvinner nederst på rangstigen, men på denne måten får de lønn, pauser, og gode arbeidsvil­kår. Jeg er der nede hvert eneste år. Vi støtter også et barnehjem, hver måned. Det er en viktig del for meg, så i hvert fall 10 prosent av overskudde­t fra Mye fint går dit. Det er viktig å vaere engasjert i noe som betyr noe. Det er gøy med mote og fashion, men det er viktig å gjøre noe som er godt for hjertet.

– Tror du det er mer mellom himmel og jord?

– Bibelen er på nattbordet, så ja, det er det. Jeg ser etter det gode i mennesket hele tiden, og klemmer er veldig viktig. Det er viktig å fokusere på det gode.

 ??  ?? NYÅPNING: Torsdag formiddag åpnet Berit Haaland opp i nye lokaler. Elly Ellingsen var en av dem som var innom butikken.
NYÅPNING: Torsdag formiddag åpnet Berit Haaland opp i nye lokaler. Elly Ellingsen var en av dem som var innom butikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway