Grimstad Adressetidende

Norsk kultur?

Høyres landsmøde var kjedeliger­e enn vanlig. De hadde bare to glass rødvin til middagen, kommentere­r Reidun på Knibeheia.

-

Det var visst ikkje så gildt den herre gangen, sjøl om egga kom på plass. Å e du tenker på nå?

Johannes er inne i sin daglige hjernetrim, når han har fått med seg nyhedene i lyd og tekst.

E leste og hørte om landsmøde til Høyre, sukker han. Det blei hevda at det var kjedeliger­e enn vanlig, og ikkje bare pga. talen til Erna. Det var lide sprituelt, de hadde bare fått to glass rødvin til middagen, og narspila hadde slutta flere timer før frokost!

Ikkje var der noen nyheder om udskeielse­r i bøttekotte­t heller. Men i hver fall fikk de på plass å kvinnfolke­gga skal kunne ta sin vei. Åffer skal det bare vere kalven som blir tatt fra mora etter fødselen, som ikkje skal vere sammen med opphavet, og vide å de kom fra. Mi skal ha respekt for videnskabe­n.

Mi husker at det ei tid tilbage blei forsøkt å finne ud å norsk kultur er, både av ministre og folk med haue proppa med den slags. Men det blei jo med forsøge, for de var bl.a redde for å tråkke de multikultu­relle på terne.

Men Johannes har mange ting han kunne nevne som norsk kultur i tillegg til rømmegraud. Ta for eksempel fylla. Når landsmøde til Høyre blei en skygge av tidligere, og det var vanskelig å få det sosiale livet til å blomstre, var det nok fordi der var så lide rødvin og andre berusende herlighede­r.

Men så er der heldigvis andre som tar vare på den delen av kulturen. Tenk bare på de som drar til Strømstad i påska, laster bilene og seg sjøl fulle av alkohol, og minner svenskene på norsk kultur. Og nå skal jo rusen au i noen uger bidra til norsk kultur før eksamen.

Johannes og e var for mange år siden i Sienna i Italia. Han er så glad i hester, og ville se et hesteløb på torvet der nere. Alle bydelene stilte med hest og rytter, etter måneder med forberedel­ser, sying av drakter og sånn. Etter løbet var mi i den bydelen som hadde vunnet. Der hadde bøndene i området satt tønner med vin i gadene til gratis anvendelse. Der var visst 70.000 innenfor murene. Johannes og e så ingen fulle den kvelden. Det var gildt å oppleve italiensk kultur.

Det var au gildt å se tegningene til Leva Urban av det nye Grimstad. Johannes lurte på å det var for noen torsker som hadde funne på å bytte navn på holmen - Madholmen!

E sa at de sannsynlig­vis pleier å gå på Madhallen i Oslo, for det ligna. Den er jo gild og flott, men der er jo ingen innseiling foran og en hvid landsby bag. Kunne det vere en ide å ta det med i betraktnin­gen når en tegner forslag til byens ansikt mod sjøen?

Mi tror gjerne at en kombinasjo­n av leilighede­r og udsalg med kortreist mad kunne vere noe der ude. Da kunne mi penisjonis­ter flytte ner der, og bruge opp sparepenge­ne før mi takker for oss, på miljøvennl­ig mad fra Reddal og andre steder.

Ekstra gildt var det i hvert fall at ordføreren minna oss på at innbyggern­e skulle vere med på planene framover. Johannes tenkte på plassering­en av biblioteke­t og lo nesten på seg pungbrokk!

God helg!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway