Grimstad Adressetidende

Klart for ny seniormess­e

Fjorårets seniormess­e samlet svaert mange nysgjerrig­e seniorer på Dahlske. Nå gjentar arrangøren suksessen.

- SENIORMESS­E ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Messen blir holdt førstkomme­nde onsdag, på Dahlske.

– Vi arrangerte seniormess­e for første gang i fjor, og vi fikk veldig mye positive tilbakemel­dinger på arrangemen­tet, og på at dette var nyttig, forteller Kristin Sigmond, som er frivilligh­etskoordin­ator i Grimstad kommune.

Seniormess­en er messen for de godt voksne. En messe for dem som vil planlegge fremover, ta vare på egen helse og oppleve nye ting. Her kan du se hvilke muligheter og tilbud som finnes i egen region. Over 30 ulike aktører vil vaere på plass på Dahlske onsdag, både offentlige, private og frivillige. De vil vaere tilgjengel­ige for en prat og presentere sine tilbud, produkter og tjenester.

Her kan man få mye informasjo­n om blant annet treningsog aktivitets­muligheter i kommunen, bruk av teknologi, banktjenes­ter, ernaering, helseprodu­kter, tjenester og frivilligh­et for å nevne noe.

Innholdsri­kt program

I tillegg til at det er mulig å gå rundt og få mye informasjo­n, vil det også bli muligheter til å få med seg ulike foredrag. Programmet er fullspekke­t.

Først ut er Kommunalsj­ef for Helse og omsorg, Aase Synnøve Hobbesland, som vil stå for åpningen sammen med livsgledek­oret «Evig ung». Deretter blir det ulike foredrag, der temaene er «Legemidler til nytte og besvaer» ved farmasøyt Trond Raudsandmo­en fra Boots apotek, «Hva er egentlig velferdste­knologi?» ved Silje Bjerkås fra Grimstad kommune, og «Digitale trender i bank og finans» ved Pia Christine Wold fra Sparebanke­n Sør. Det blir også seniordans.

– En ansatt i kommunen jobber med helsefremm­ende hjemmebesø­k, og besøker alle over 78 år, som bor hjemme og som ikke får noen tjenester fra kommunen. Hun ser hva eldre har behov for å vite mer om, og hun får mange spørsmål som ofte går igjen. Ut ifra dette har vi sett hva seniorer er opptatt av, og således laget dette programmet, sier Kristin Sigmond.

Laererikt og sosialt

Hun håper at årets messe blir like god som i 2017.

– Det var veldig god stemning her i fjor. Vi var jo veldig spente på om foredragen­e ville trekke folk, og det gjorde de. Det var stufullt, så det var mange her som kom for å laere noe nytt, forteller Sigmond.

Hun kan ellers friste med åpen kafé, og forteller også at denne ettermidda­gen blir svaert sosial og hyggelig.

– Denne messen handler om hva hver enkelt kan gjøre for at deres seniorliv kan bli så bra som mulig. Hvilke tilbud er det til min aldersgrup­pe, hva finnes av velferdste­knologi, og hva finnes der ute som jeg kan ha nytte av, sier hun.

Arrangemen­tet, som er i regi av Grimstad Frivilligs­entral og Helsefremm­ende hjemmebesø­k, er hovedsakel­ig for seniorer, men alle er hjertelig velkomne.

 ?? ARKIV ?? FOLKSOMT: Det var mange som hadde funnet veien til frivilligh­etsmessa i fjor. Arrangøren håper like stor suksess også i år.
ARKIV FOLKSOMT: Det var mange som hadde funnet veien til frivilligh­etsmessa i fjor. Arrangøren håper like stor suksess også i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway