Grimstad Adressetidende

Forfrisken­de naeringsid­é

-

➤ Grimstad har lange og stolte tradisjone­r innen egenproduk­sjon av naerings- og nytelsesmi­dler. Vi er Sørlandets kjøkkenhag­e med en stor produksjon av poteter og en rekke grønnsakss­orter. Vi har foredling på Smaken av Grimstad med leveranser over hele landet. Og Grimstad har et vitalt og innovativt produksjon­smiljø for både øl og brennevin, med pioneren Nøgne Ø, lillebror Homborsund bryggeri og tradisjons­rike K G Puntervold (Det Norske Brenneri), som alle utvikler sortimente­t stadig.

➤ Når man kan forsyne seg av en rik meny av lokalprodu­sert mat, drikke prisbelønt øl og ta en kortreist skarp en, om man ønsker det, fremstår det bare som helt naturlig at noen nå etablerer lokal brusproduk­sjon. Rune Nøstvik, kjent fra blant annet skifestiva­len og Grimstad Maraton, og daglig leder Kjetil Jørgensen på Apotekerga­arden kunngjorde i går at de startet Grimstad brusfabrik­k.

➤ De satser på en annerledes produktpor­tefølje. De vil appellere til et voksent publikum med syrlig og fruktige smaker, og distansere­r seg fra det de betegner som vanlig brus, som «søt og klissete».

➤ Idéen er spennende. Den vil definitivt berike både naeringsli­vet lokalt og tilbudet til forbrukern­e dersom den slår an. Det er vel bare å sprette bruskorken og ønske lykke til.

 ??  ?? BRUS: Dette er de sentrale personene bak etablering­en av Grimstad brusfabrik­k.
BRUS: Dette er de sentrale personene bak etablering­en av Grimstad brusfabrik­k.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway