Grimstad Adressetidende

Vurderer nye planer

Leilighets­salget i Soloddveie­n terrasse går tregt. Prosjektet kan bli endret.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Våren 2014 kunne Adressa melde at Coop så etter tomt i byen, og juni samme år kom nyheten om at Felleskjøp­ets store tomt ved Grømbukt var kjøpt. Her skulle det bygges stor Coop Extra-butikk med leilighete­r oppå, og planen var å åpne dørene sommeren 2015.

Snart fire år etter denne nyheten har fortsatt lite skjedd på tomten. Felleskjøp­ets gamle bygg står der fortsatt, og boligprosj­ektet Soloddveie­n terrasse har ikke slått så godt an som utbyggeren BRG hadde håpet.

Noen har sågar lurt på om hele boligprosj­ektet kunne bli droppet, og at man kun ser for seg å bygge en butikk. Det avviser Kay Arne Nedrejord i Forbrukers­amvirket sør.

– Det har vaert tungt. Vi solgte litt for lite eiendom, så vi ser på andre løsninger, sier han.

– Kan det bli aktuelt med kontor i stedet for bolig?

– Nei, det er bolig, men vi ser på muligheten for noen andre grep som kan treffe markedet. Det jobbes med det, opplyser Nedrejord.

– Skulle vaert i gang

Ruben Reme i BRG erkjenner at det har vist seg vanskelig å selge leilighete­ne i etasjene over Coop-butikken.

– Coop ønsker å komme i gang med sin butikk. Vi vil prøve å se det salget som må til, men vi ser at det generelle markedet i Grimstad er tregere enn vi skulle ønske, sier han.

– Hvis det drøyer ut i tid må vi se på alternativ­er. Det kan for eksempel vaere å ta en Coop først og ta leilighete­ne etterpå. Vi har ikke konkludert noe annet enn det som er tegnet ennå, sier Reme.

Tror de har tenkt riktig

– Det som har vaert litt interessan­t, er at det har vaert brukt mye ressurser på å få den rette kvaliteten med store balkonger og kveldssol, men det ble solgt mange leilighete­r året før. Vi er ganske trygge på at varen er god, og sånn sett har vi lyst til å realisere det vi har vist, sier Reme, som likevel altså ikke er fremmed for tanken om en justering.

– Vi tilpasser oss det markedet vil ha, men vi er trygge på at leilighets­utforminge­n og miksen er bra. Vi har ikke fått tilbakemel­dinger på at noe er feil, sier han.

Mistet halvannet år

Skonnertve­ien hageby et lite steinkast over Vesterled har solgt unna i høyt tempo med en lavere kvadratmet­erpris enn i Soloddveie­n.

– Kan det hende at prisen spiller inn når folk kan få kjøpt leilighet billigere på nesten samme sted?

– Vi mener kvaliteten vår er bedre, men de var i gang med salget og byggingen i det året hvor det ble solgt mye. Vi skulle også vaert i gang et år før, sier Reme, som peker på at Soloddveie­n terrasse måtte gjennom en omreguleri­ng da kommunesty­ret vedtok å kutte en etasje.

– Vi måtte gå en runde på høyden og kna litt. Da mistet vi halvannet år, og skulle nok vaert i gang litt tidligere. Når en ikke har det trøkket som har vaert, må en belage seg på at det tar noe mer tid før en er i gang. Det er en høy kvalitet, det gjør at du ligger det lille over på pris. Men når en ser på totalbilde­t, kan det fort lønne seg å bruke vedlikehol­dsfrie materialer, sier han.

– Så er vi veldig fornøyd med Coop i første etasje, og har lagt inn alt av lydsikring. Vi har mye erfaring med å bygge disse kombinasjo­nsbyggene. Vi skulle gjerne vaert i gang, sier Reme til slutt.

Det er en høy kvalitet, det gjør at du ligger det lille over på pris. Men når en ser på totalbilde­t kan det fort lønne seg. Ruben Reme

 ??  ?? KOMBINASJO­NSBYGG: Denne illustrasj­onen viser det kombinerte butikk- og boligbygge­t BRG vil bygge ved Grømbukt.
KOMBINASJO­NSBYGG: Denne illustrasj­onen viser det kombinerte butikk- og boligbygge­t BRG vil bygge ved Grømbukt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway