Grimstad Adressetidende

Slår tilbake mot røykeangre­p

Grimstad Unge Høyre-leder Håvard Eriksen slår tilbake mot angrepet fra Arendal Fremskritt­spartis Ungdom.

- ➤ DEBATT Håvard Eriksen leder Grimstad Unge Høyre

Lesernes mening: I tirsdagens avis angrep formannen i FpU Arendal, Stian Omdalsmoen, meg og hevdet at argumentas­jonen min var «syltynn». På nettutgave­n til GAT 13.04.18 fikk jeg støtte fra Lars Olav Karlsen. Jeg er glad for at noen skjønner hva jeg mener istedenfor vrir det om til noe annet.

Saken som Omdalsmoen angriper meg på, er egentlig utrolig enkel. Skal man kunne ta seg en blås i Byhaven? Jeg forstår

behovet til FpU om å rope ut høyt når friheten til Ola Nordmann blir innskrenke­t, men her mener jeg FpU bør laere seg å prioritere.

LHL sier at personer med sterkt nedsatt immunforsv­ar settes under svaert stor helserisik­o. Det er synd at man er så fastlåst i prinsipper at det kan gå på helsa løs. Jeg er enig i at folk burde få lov til å tenke mest selv. Det er en del av Høyres ryggmarg, men folk kan trenge en påminnelse iblant.

Videre i innlegget til Omdalsmoen hevder han at konklusjon­en min er enkel. Vel, kanskje den er det, men jeg tenker på innbyggern­es helse. Hvis du absolutt må røyke, kan du fint gjøre det et annet sted.

Jeg skal nå prøve å forsvare dette ideologisk sett. Høyre er et liberalkon­servativt parti, og fundamente­t hos oss er at alle kan bestemme over seg og sitt. Vi prøver å få et samfunn der du har frihet til hva du vil helt til noen andres frihet slutter

I denne saken betyr det at hvis det ikke blir forbud mot røyking kan ikke folk med sterkt nedsatt immunforsv­ar ferdes i Byhaven, og mister dermed frihet. Jeg er glad for at det er flere som er enige med meg i dette. Grimstad skal vaere en by for alle.

 ??  ?? RØYKEFORBU­D: Leder i Grimstad Unge Høyre, Håvard Eriksen, forsvarer sitt standpunkt om røykefri sone i parken Byhaven som nå er i ferd med å bli bygd.
RØYKEFORBU­D: Leder i Grimstad Unge Høyre, Håvard Eriksen, forsvarer sitt standpunkt om røykefri sone i parken Byhaven som nå er i ferd med å bli bygd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway