Grimstad Adressetidende

Peker på Gundershol­men

Anne Gurine Hegnar og Grimstad SV mener Gundershol­men er det ideelle stedet for svømmehall og folkebad.

- ➤ DEBATT For Grimstad SV Anne Gurine Hegnar

Lesernes mening: Grimstad SV har i mange år ivret for et folkebad på Gundershol­men. Plassering­en er ideell ut fra flere perspektiv­er.

Plassering­en av svømmeanle­gg

på den utsprengte delen av holmen, vil på en flott måte binde sammen friområdet på holmen og aktivitete­r der. SV ser for seg at en svømmehall plasseres og tegnes inn slik at det kombineres med mulighet for sjøbadeanl­egg med stupetårn og til direkte tilgang til friområdet.

Området vil bli et attraktivt og bynaert område for innbyggern­e og naerområde­ne hele året. Med den beliggenhe­ten vil også dagsturist­er i båt og bil fristet til å benytte anlegget både når sjøbad frister og på kalde dager.

Med en helhetlig plan for Gundershol­men vil Grimstad ikke bare få en ny svømmehall, men et godt utviklet område med mange bruksmulig­heter.

Det vil da også stimulere til bruk av sentrum og bidra til et løft for byen. Også studentene vil lokkes til å bruke byen mer, i tråd med de uttalte ønsker som har kommet fram tidligere.

Å plassere et badeanlegg ved sjøen, muliggjør også bruk av sjøvann i anlegget og mindre bruk av klor. Varmeveksl­ing og bruk av sjøvann er i tillegg en god mulighet for å få en miljøvennl­ig og god energibruk.

Plassering­en er god fordi den er sentrumsna­er og midt i kollektiva­ksen for dem som ønsker å kjøre kollektivt. Den vil også stimulere til å gå eller sykle. Avstanden til Arresten er også kort for dem som vil kombinere aktivitete­n med en tur i sentrum. Sett i et miljøpersp­ektiv vil det også vaere optimalt.

Grimstad SV er glad for at det politisk nå er flertall for å utrede Gundershol­men som alternativ.

En bedre bruk av området kan

ikke SV se.

 ??  ??
 ??  ?? KLAR MELDING: Anne Gurine Hegnar går sterkt inn for å bygge svømmehall på Gundershol­men. «SV ser for seg at en svømmehall plasseres og tegnes inn slik at det kombineres med mulighet for sjøbadeanl­egg med stupetårn og til direkte tilgang til friområdet», skriver hun i leserinnle­gget.
KLAR MELDING: Anne Gurine Hegnar går sterkt inn for å bygge svømmehall på Gundershol­men. «SV ser for seg at en svømmehall plasseres og tegnes inn slik at det kombineres med mulighet for sjøbadeanl­egg med stupetårn og til direkte tilgang til friområdet», skriver hun i leserinnle­gget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway