Grimstad Adressetidende

Vellykket festival i Østerhus

- ØSTERHUS Petter Lauvrak red@gat.no

Det Norske Brenneri i Østerhus brukte «Sørlandet akevitt og whiskyfest­ival» til å vise seg fram for publikum denne helgen.

➤ Mye folk var nysgjerrig på brennevins­produsente­n og tok turen til lokalene til Det Norske Brenneri (tidligere Puntervold) i Østerhus for å delta på den årlige festivalen i helgen.

Der kunne de blant annet smake på brenneriet­s produkter, eller nyte en øl fra Nøgne Ø, som også var til stede.

Det var masse folk fra fjernt og naert som lagde god stemning på festivalen.

Noen av de ti ansatte på brenneriet holdt i tillegg faglige seminarer for gjestene i korrekte omgivelser, mellom meterhøye stabler av brennevins­tønner.

Storsatsin­g

Det Norske Brenneri kjøpte i 2016 Puntervold, og er ifølge gründer og medeier Odd Nelvik Norges nest største brennevins­produsent.

– Vi ønsker å åpne opp og vise fram satsingen vår til folket. Omsetninge­n vår har økt enormt de siste to årene, og produktene våre selger som bare det over hele landet, og også i utlandet, forklarer Nelvik.

Videre forteller han at de nå har fått enerett på alle SASflyene på servering og salg av akevitt og gin.

Bredt utvalg

Brenneriet har noe for enhver smak. De mest solgte produktene er ifølge Nelvik Arvesølvet og Harahorn gin. Sistnevnte er Norges mest solgte håndverksb­rennevin og består av nesten 40 forskjelli­ge baer og urter fra hele Norge. – Den lagres på spesielle tønner fra Spania, som tidligere er brukt til cherry, for å få den perfekte smaken, forklarer Nelvik. ➤

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway