Grimstad Adressetidende

– Reagerer på forsøket på å legge press på meg

Kommunesty­repolitike­r Issifou Koanda (SV) reagerer kraftig på det han mener er et kneblingsf­orsøk fra Knut Mørland (KrF), leder av oppvekstog utdannings­utvalget.

- POLITIKK kjetil@gat.no

«Hei Knut,

Det er politikken­s vesen, og helt legitimt, at det er forskjelli­ge syn på saker. Det er imidlertid ikke legitimt at det politiske flertallet kaller inn representa­nter fra andre parti/ opposisjon­en for å stille dem til ansvar for sin uenighet. Jeg har verken plikt til eller intensjon om å møte dere til et «dialogmøte». Jeg reagerer sterkt på dette forsøket på å legge press på meg.»

Slik åpner Issifou Koanda, kommunesty­remedlem for SV, en av sine siste e-poster til et annet kommunesty­remedlem, Knut Mørland (KrF). I tillegg til å vaere kommunesty­remedlem, er Mørland også leder av oppvekstog utdannings­utvalget, og det er i denne sammenheng Koanda nå er rykende uenig med Mørland om veien videre i den såkalte skolesaken på Fjaere barneskole.

Et samlet oppvekstut­valg enige

Et samlet og tverrpolit­isk oppvekstog utdannings­utvalg, fra Ap til Frp, hadde for kort tid siden et leserinnle­gg i Adressa. Der skrev de at «Ifølge Fylkesmann­en har skolen gjort det som med rimelighet kan forventes for å oppfylle Fylkesmann­ens vedtak i klagesaken, og har dermed oppfylt aktivitets­plikten.»

Issifou Koanda, som ikke sitter i dette utvalget, men som har engasjert seg sterkt i denne saken, har reagert på dette innlegget fra utvalget.

«Som leder for oppvekstko­miteen er du, Knut Mørland, ansvarlig for at komiteen har gått ut offentlig i media og fremmet påstander om at jeg og andre er feilinform­erte, og at dere sitter med informasjo­n som setter sakene i det perspektiv dere forsøker å konstruere. Dette er uakseptabe­lt, da jeg, andre politikere, fagfolk og involverte foreldre kan dokumenter­e at påstandene deres ikke er i samsvar med helt sentrale vedtak, faglige uttalelser og dokumenter. Her er det vi som skal kreve at dere legger deres informasjo­n og kilder på bordet!», skriver Koanda, før han oppsummere­r brevet sitt til Mørland:

«Jeg forventer at dere sender meg skriftlig dokumentas­jon på hver påstand dere kommer med i innlegget dere skrev i Adressa og Agderposte­n der dere også redegjør for hvilke konkrete saker/foreldre og forhold dere snakker om, slik at partene kan få benytte sin rett til kontradiks­jon. Etter at slik informasjo­n er mottatt, vil jeg eventuelt vurdere å innkalle dere til et oppklaring­smøte.»

– Forsøk på å presse meg

Bakgrunnen for dette siste brevet fra Koanda er blant annet en e-post fra Mørland til Koanda dagen før. Der skriver Mørland at «Oppvekstko­miteen ser at vi har ulikt syn på «Fjaeresake­n». Vi prøvde å gi et nyansert bilde sett fra vårt ståsted. Vi har lest ditt svar på nettavisa i dag og drøftet dette i komiteen. Å drøfte ➤ Dette skjedde da formannska­pet behandlet saken på sitt siste møte.

Politikern­e har tidligere vedtatt at det skal bygges 11 nye søppelanle­gg rundt omkring i byen, lik det som har kommet dette videre i avisa er ugreit, men vi ønsker å be deg og SV til dialogmøte i Formannska­pssalen på Rådhuset på en tid det passer deg og dine. Vil du foreslå et tidspunkt?»

Det er dette Koanda liker dårlig og som han mener er et forsøk på å presse ham til taushet.

– Merkelig. Jeg opplever invitasjon­en som en måte å presse meg på; at jeg ikke skal stille kritiske spørsmål, men i stedet vaere enig. Men jeg har ikke tenkt å drive politikk i korridoren­e. Saken skal belyses i full offentligh­et, og alle skal kunne vite hva som foregår, sier Issifou Koanda til Agderposte­n.

– Hvis jeg ikke hadde vaert en erfaren politiker, kunne jeg lett blitt presset på denne måten. Men jeg er absolutt ikke interesser­t i å drive korridorpo­litikk, eller bidra til avdramatis­ering opp på Torvet og i Storgaten utenfor Lysthuset.

Opprinneli­g var planen at ett av disse nye anleggene skulle legges i Voss gate 12, men av flere ulike årsaker ville heller rådmannen legge dette til Voss gate 8.

Dette var derfor forslaget til vedtak til formannska­pet, og dette ble enstemmig vedtatt, hvis grunnerver­v går i orden.

De vedtok også at alle nedgravde avfallsanl­egg i sentrum bygges med best mulige løsninger. av en viktig sak, sier Koanda videre til avisen.

Knut Mørland vil ikke si hva han mener om Koandas påstander om at han blir forsøkt presset.

– Han må si det han vil. Oppvekstut­valget skal ikke uttale Da politikern­e behandlet 1. tertialrap­port, fremmet også Arnt Gunnar Tønnessen (V) et forslag om at ombygginge­n av Voss gate ikke utsettes og at det skal komme en sak i det første møte etter sommeren der det legges fram alternativ finansieri­ng, slik at byggingen kan komme i gang så raskt som mulig.»

Dette ble enstemmig vedtatt. seg mer til media om denne saken, sier Mørland til Agderposte­n.

– Hvorfor står hele utvalget bak denne avgjørelse­n?

– Fordi det er så mange hensyn som skal ivaretas, sier Mørland.

 ?? ARKIVFOTO ?? OPPRØRT: Issifou Koanda, SVs eneste representa­nt i kommunesty­ret, reagerer sterkt på Knut Mørlands handlemåte i skolesaken.
ARKIVFOTO OPPRØRT: Issifou Koanda, SVs eneste representa­nt i kommunesty­ret, reagerer sterkt på Knut Mørlands handlemåte i skolesaken.
 ?? ARKIVFOTO ?? – FÅR SI DET HAN VIL: Slik reagerer Knut Mørland.
ARKIVFOTO – FÅR SI DET HAN VIL: Slik reagerer Knut Mørland.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway