Grimstad Adressetidende

Fikk støtte for samlokalis­ering

Politikern­e ga full støtte til rådmannens forslag om at brann, politi og ambulanse bør legges i det samme bygget i fremtiden.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Som Adressa skrev forrige torsdag, foreslår rådmannen overfor politikern­e at brannvesen­et, politiet og ambulanset­jenesten i fremtiden bør flytte sammen i det samme bygget på industrito­mten. Dette forslaget kommer fordi dagens bygg som brannstasj­onen holder til i ikke lenger er funksjonel­t og passer som brannstasj­on.

Basert på dette har derfor rådmannen overfor politikern­e foreslått at det skal settes i gang et arbeid med å utrede ny brannstasj­on. Dette som en del av utviklinge­n av «industrito­mten». Det skal i denne forbindels­e også sees naermere på muligheten for å kunne samlokalis­ere brann, politi og ambulanse. Skulle en løsning med alle nødetater ikke la seg gjennomfør­e, foreslår rådmannen at en går videre med en mulighetss­tudie rundt etablering av en ny brannstasj­on og eventuelt de etater som ønsker å samlokalis­ere seg.

– Leit det kommer nå

Dette forslaget kommer altså i underkant av to år etter at politiet fikk splitter nye og topp moderne lokaler rett på andre siden av veien for industrito­mten, rett ved siden av rådhuset.

Da politikern­e behandlet saken i formannska­pet, var det bare Trond Erik Bognø (H) som tok opp dette poenget.

– Jeg er veldig glad for at vi nå skal se på å få en ny brannstasj­on. Det handler blant annet om treningsmu­ligheter for dem. Kravene til brannvesen­et endrer seg også raskere enn tidligere. Jeg støtter derfor rådmannens forslag og tror at dette skal bli bra. Jeg er for øvrig litt lei meg for at dette arbeidet ikke ble gjort i forkant før vi bygde ny politistas­jon og at vi i stedet brukte penger på det bygget. Det er synd. Vi visste jo at behovene var der før vi vedtok det, sa han.

Samarbeid med Østre Agder

Terje Stalleland (Frp) var på sin side mer opptatt av samarbeid, og da med Østre Agder. Han var også enig med Bognø i at politikern­e må tenke mange år fremover i tid når de tar denne beslutning­en.

Han mente også at politikern­e burde skyve investerin­ger så langt fram som mulig.

– Vi er en kommune som skattlegge­r innbyggern­e relativt hardt. I den sammenheng er det betimelig å spørre om ikke Grimstad kan tas vare på av deler av Østre Agder. Vil det vaere en gevinst i å slippe å måtte ha fire kasernerte personer på jobb her i Grimstad og heller organisere også med Østre Agder? Den vurderinge­n bør vi ta på alvor for å skyve på kostnadene, sa han.

Deretter ble rådmannens forslag enstemmig vedtatt.

 ??  ??
 ??  ?? SYND: Trond Erik Bognø syntes det er leit at ikke politikern­e vurderte samlokalis­ering tidligere. Bak kommunalsj­ef Trond-Vegar Johansen.
SYND: Trond Erik Bognø syntes det er leit at ikke politikern­e vurderte samlokalis­ering tidligere. Bak kommunalsj­ef Trond-Vegar Johansen.
 ??  ?? SAMLOKALIS­ERING: Brannvesen­et kan i fremtiden flytte sammen med politi og ambulanse.
SAMLOKALIS­ERING: Brannvesen­et kan i fremtiden flytte sammen med politi og ambulanse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway