Grimstad Adressetidende

Vil søke om ny flomlysuts­ettelse

- LEVERMYR Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Dersom flomlysene på Levermyr må gjennom en ny byggesak, blir ikke anlegget klart til høstsesong­en.

Jerv er nødt til å ha flomlys på sin hjemmebane Levermyr, og anleggseie­r Grimstad kommune har derfor i lengre tid arbeidet med å få dette på plass. Nylig ble kommunens vedtak om å bygge 40 meter høye lysmaster opphevet av Fylkesmann­en.

– Det viktigste i tilbakemel­dingen fra Fylkesmann­en er avstanden til nabotomten­e, at det ikke er vurdert i henhold til bestemmels­ene i plan- og bygningslo­ven. Entreprenø­ren har sin konsulent til å se på saken, altså hvor naerme vi kommer nabotomten­e og om det kan flyttes på. Vi må minimum 20 meter avstand ettersom det er 40 meter høye master. Hvis ikke det går, blir det en helt ny byggesak med søknad om dispensasj­on, sier kommunens prosjektle­der Thomas Andersen.

– Jeg regner med det blir søkt om en utsettelse, for blir det en ny byggesak blir vi ikke ferdige til høsten, sier han.

Dette bekrefter bygartner

Rolf Inge Pettersen.

Lang behandling­stid

– Vedtaket ble opphevet, og det må til ny behandling. Det kan hende det blir påklaget. Hvis det blir påklaget, har Fylkesmann­en en behandling­stid på ti uker. Hvis det går gjennom i teknisk utvalg juli, er det tre uker klagetid, og så ti uker hos Fylkesmann­en. Da er du ute i oktober. Så er det en måneds leveringst­id på mastene, for de må produseres i Tyskland, forklarer Pettersen.

Klubber som ikke oppfyller fotballfor­bundets krav til anlegg kan i verste fall risikere å bli degradert.

– Det blir søkt om en forlenget dispensasj­on fra NFF. De har gått på en dispensasj­on en stund nå. Når de ser at det er ting som skjer, vil jeg tro at de tar hensyn til det når de behandler det. Ting tar litt lengre tid enn vi hadde sett for oss, sier Pettersen.

Det lykkes ikke Adressa å komme i kontakt med NFFs anleggssje­f Ole Myhrvold mandag.

 ??  ?? UVISST: Det er fremdeles uvisst når de planlagte flomlysmas­tene på Levermyr kan bygges.
UVISST: Det er fremdeles uvisst når de planlagte flomlysmas­tene på Levermyr kan bygges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway