Grimstad Adressetidende

Kjempeforn­øyde med gjestehavn­a

Ragnvald Albretsen fra Stavanger er imponert over den servicen hun har fått ved Gjestehavn­en i Grimstad. I sommer har det spesielt vaert mange store båter til stede.

-

➤ Ragnvald Albretsen og resten av mannskapet på båten skryter hemningslø­st av servicen på Grimstad gjestehavn. Besøket har gått litt opp siden i fjor sommer, men er langt unna rekorden. Driftsansv­arlig Jens Otto Dolva mener havna trenger oppgraderi­ng.

Det er Ragnvald Albretsen som er eier av yachten Seabreezen 11 som ligger til havn på Gjestehavn­en i Grimstad. Yachten ble kjøpt i 2007 og ble kåret til årets båt i sin klasse i 2006. Sammen med familie og venner har han vaert på lang tur både i Norge, Danmark og Sverige.

– Vi har vaert mange ganger i Grimstad. Dette er en av de mest profesjone­lle og beste havnene i Norge. Her tar folk imot deg og det er en utrolig god kundeservi­ce, sier Albretsen til Adressa, som mener Norge har litt opp til den servicen de får i Sverige og Danmark.

– Som en ekstra dame

På tirsdag hadde rogalendin­gene vaert et par dager i Grimstad. På disse dagene hadde de spist, drukket og kost seg.

– Båten er som en ekstra dame. Jeg må hele tiden vedlikehol­de den, forteller Albretsen.

Båteieren tar Adressa med på omvisning om bord. Der fikk man se både stue, soverom, maskinrom, spiseområd­e og kjøkken. Det er mulig å styre båten både innenfra og på taket.

– Jeg liker best å styre båten på toppen. Der får man mest oversikt. Det er ikke vanskelig å styre båten, men nå har jeg gjort dette i 35 år, sier Albretsen.

– Alle i familien kan kjøre båten på havet og alle har sertifikat for å kjøre den. Når man har det får man en helt annen forståelse for sjøen, fortsetter han.

Flere besøkende enn i 2017

Som de fleste andre har han blitt imponert over vaeret denne sommeren.

– Det har vaert helt spesielt. Dette er den beste ferien ever, sier en oppglødd båteier.

Til tross for det fine vaeret, har det ikke vaert noen rekorder i antall besøkende ved Gjestehavn­en.

– Men vi er bedre enn i fjor. Da lå vi på rundt 2.800 båtdøgn.

Trolig blir det litt over 3,000 i år. Denne sommeren har vi hatt unormalt mange store båter sier gjestehavn­eansvarlig, Jens Otto Dolva.

Fellesferi­en er over, men det var likevel flere som koste seg på Gjestehavn­en. Åse Lillian Engeland, Rita Løvhaugen og May-Lill Stenberg holdt til i hver sin båt med familie.

– Dette er en veldig koselig plass. Her har vi spist hjemmelage­t fiskesuppe med fisk som er fisket selv, sier Stenberg.

 ??  ?? FOTO: Christian Aarstad
FOTO: Christian Aarstad
 ??  ?? BÅTLIV: Solveig Albretsen, Ragnvald Albretsen, Hanne Kjersti Albretsen, Ketil Annar Albretsen Granbakken, Bjørg Naess og Erik Jakobsen fra høyre til venstre. Solveig Albretsen er kona til Ragnvald Alb
BÅTLIV: Solveig Albretsen, Ragnvald Albretsen, Hanne Kjersti Albretsen, Ketil Annar Albretsen Granbakken, Bjørg Naess og Erik Jakobsen fra høyre til venstre. Solveig Albretsen er kona til Ragnvald Alb
 ??  ?? GJESTEHAVN­A: Jens Otto Dolva mener gjestehavn­a begynner å bli slitt og trenger en oppgraderi­ng.
GJESTEHAVN­A: Jens Otto Dolva mener gjestehavn­a begynner å bli slitt og trenger en oppgraderi­ng.
 ??  ?? retsen.
retsen.
 ??  ?? DAMER: Åse Lillian Egeland, Rita Løvhaugen og May-Lill Stenberg fra høyre til venstre. – Det er første gang vi er her, sier Egeland.
DAMER: Åse Lillian Egeland, Rita Løvhaugen og May-Lill Stenberg fra høyre til venstre. – Det er første gang vi er her, sier Egeland.
 ??  ?? STOR: Det har vaert mange slike båter ved Gjestehavn­ene denne sommeren.
STOR: Det har vaert mange slike båter ved Gjestehavn­ene denne sommeren.
 ??  ?? STYRING: Det er her Ragnvald Albretsen best liker å styre båten fra.
STYRING: Det er her Ragnvald Albretsen best liker å styre båten fra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway