Grimstad Adressetidende

Ble offer for voldelig oppførsel

Tidligere Høyrepolit­iker Emil Schieldrop ble i 2014 angrepet av en innbruddst­yv. Mandag ettermidda­g fikk han seg igjen en ubehagelig opplevelse.

- BEVAEPNET AKSJON ➤ Pernille Brennemo vikar@gat.no

Emil Schieldrop ble angrepet i 2014. Mandag befant han seg igjen i en skremmende og ubehagelig situasjon.

I jobbsammen­heng var Schieldrop på et oppdrag hvor han skulle hente noen vinterdekk i en kjeller. Han forteller at han fort la merke til mange knuste gjenstande­r i huset.

– Plutselig klikket personen i huset og sparket kraftig mot meg. Heldigvis kom jeg meg unna og ut av huset og fikk kontaktet politiet og ambulansen.

Politiet i Agder uttalte til Agderposte­n i går at de valgte å bevaepne seg.

– Ut fra historikk på vedkommend­e ble det besluttet at vi skulle bevaepne oss. Det var for å vaere på den sikre siden, sier innsatsled­eren.

Skremmende

Schieldrop forteller at det var en dramatisk og ubehagelig opplevelse.

– Akkurat der og da tenkte jeg bare; Er det her jeg skal dø?, sier en tydelig opprørt Schieldrop.

Videre forteller han at det har vaert vanskelig å sove i natt.

– Jeg har tenkt mye og sovet dårlig samtidig som det er en stor belastning.

Å falle tilbake

I 2014 fikk Schieldrop seg uventet besøk i boden utenfor huset i Grimstad. Her endte han i basketak med vedkommend­e, og Schieldrop ble blant annet bitt til blods i fingeren.

– Det at jeg igjen opplever noe slikt er veldig tungt. Det er som å rive opp i gamle sår. Akkurat nå føler jeg meg veldig sårbar, opprevet og har vondt i både kropp og sjel, sier han.

Oppsøkte hjelp

Schieldrop forteller at han oppsøkte hjelp etter hendelsen i 2014.

– Jeg måtte ha hjelp og få snakket ut om det, så at noe så traumatisk skjer igjen gjør at en faller litt tilbake. Sårene som nå var leget ble igjen revet opp, sier han.

Schieldrop forteller videre at han håper vedkommend­e får den hjelpen han trenger.

Positivt innstilt

På tross av den dramatiske opplevelse­n er Schieldrop positivt innstilt.

– Tiden får vise hvordan det går, men jeg får skynde meg langsomt og ta den tiden jeg trenger til å bearbeide dette, avslutter han.

 ??  ??
 ??  ?? STOR BELASTNING: Emil Schieldrop forteller at den dramatiske opplevelse­n virkelig har satt spor. Han har anmeldt saken til politiet.
STOR BELASTNING: Emil Schieldrop forteller at den dramatiske opplevelse­n virkelig har satt spor. Han har anmeldt saken til politiet.
 ??  ?? INNBRUDD: I 2014 fikk Schieldrop uventet besøk i denne boden og det hele endte med et basketak og et bitt i en finger.
INNBRUDD: I 2014 fikk Schieldrop uventet besøk i denne boden og det hele endte med et basketak og et bitt i en finger.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway