Grimstad Adressetidende

Politiet leter etter svar

Lensmannen i Lillesand og Birkenes ønsker innspill fra publikum for å finne ut mer om årsaken til skogbranne­n på Vindslands­heia.

- ➤ Svein Per Hardeberg red@gat.no

Folk med observasjo­ner og tips om teltcampen i skogbranno­mrådet bes melde seg til politiet. Ved teltet ble det funnet et utbrent bål, samt flasker.

Som kjent ble det funnet en liten teltcamp inne på heia, der som den eneste bilveien inn i brannområd­et slutter.

– Vi har ikke fått opplysning­er om personer eller kjøretøy til campen. Så vi er interesser­t i at publikum som skulle ha opplysning­er om folk eller biler i omegnen tar kontakt med oss.

Det sier lensmann i Lillesand og Birkenes, Kjetil Nygård, til Adressa onsdag.

Flasker

Politiet har funnet gjenstande­r fra teltcampen i brannområd­et, blant annet flasker.

– Disse gjenstande­ne vil bli undergitt kriminalte­knisk undersøkel­se for om mulig finne søkbare spor. Når vi eventuelt kan forvente svar på disse analysene kan jeg ikke si noe sikkert om nå, sier Nygård.

Slukket mandag

Brannfelte­t ble erklaert slukket av brannvesen­et mandag kveld. Midt på dagen sendte de opp en drone med varmesøken­de kamera, som fant to-tre punkter som da ble slukket.

Tirsdag og onsdag var det redusert mannskap, og de har holdt på med å frakte ut utstyr, gjøre det rent, og levere det tilbake der det hører hjemme.

– Så i løpet av dagen er vi klar for en ny dyst, sier brannsjef Jan Røilid i Kristiansa­ndsregione­n brann og redning til Adressa onsdag.

– Klar for ny skogbrann altså? – Det har vi vaert hele tiden. Men nå er vi beredt til å ta en på samme størrelse.

Samme tørre nivå

– Det regnet tirsdag ettermidda­g. Hadde det noen betydning?

– Det var det samme for oss med denne brannen. Men det betyr noe for faren for nye branner. Men det hjelper ikke mange dagene. Det vil vaere en gedigen fordampnin­g de naermeste dagene, og så er vi faktisk tilbake på samme tørre nivå igjen. Det som hjelper litt er større veksling med dag- og nattetempe­ratur, og vi får mer morradogg som virker positivt, sier Røilid.

 ??  ??
 ?? FOTO: ALEKSANDER BEISLAND ?? START: Det virker sannsynlig at brannen startet der det ble funnet campinguts­tyr. Men politiet har ikke bekreftet dette.
FOTO: ALEKSANDER BEISLAND START: Det virker sannsynlig at brannen startet der det ble funnet campinguts­tyr. Men politiet har ikke bekreftet dette.
 ??  ?? ETTERFORSK­NING: Politiet ønsker tips i forbindels­e med skogbranne­n på Vindslands­heia. Lensmann Kjetil Nygård håper publikum kan si noe om folk og kjøretøy som har vaert i området omtrent når brannen.
ETTERFORSK­NING: Politiet ønsker tips i forbindels­e med skogbranne­n på Vindslands­heia. Lensmann Kjetil Nygård håper publikum kan si noe om folk og kjøretøy som har vaert i området omtrent når brannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway