Grimstad Adressetidende

Anbefaler å spare vann og avlyse fargefesti­valen

Jan Ove Fedde råder kommunen til å avlyse Grimstad Color Festival 18. august siden det vil gå mye vann med til å vaske gatene for fargestøv. Det går ikke med dagens tørke og vanningsre­striksjone­r, mener han.

- Jan Ove Fedde

Lesernes mening: Takk for to svar i tirsdagens avis vedrørende mine spørsmål om vanning, men det er fremdeles noe som skurrer i dette opplegget til kommunen.

For det første: Dere regner en rennende dass som en del av lekkasjene. Det kan umulig vaere det, da det må regnes som en del av forbruket til den enkelte huseier. Lekkasjer er jo på ledningsne­ttet.

Jeg ser at dere operere med et forbruk på 150 m3 i året. Da er jo noen av mine såkalte kjøkkenutr­egninger feil siden jeg opererte med et høyere forbruk i vannavgift­en.

Men prinsippet som jeg ville frem til er jo der likevel. Nemlig at Grimstad kommune tar for mye fra oss i avgifter når de ikke greier å levere det som vi betaler for, og da bør vi få igjen penger av kommunen. Når en ikke greier å levere varen, skal en heller ikke betale for den.

Det sies også at det finnes 30 vannmålere ute i ledningsne­ttet. Ok, men uttalelsen til fagansvarl­ig om at dere kan se hvor det brukes mest vann og at dere dermed kjører rundt i det området for å sjekke hvem som vanner, tror jeg fremdeles er bløff.

Det er greit at dere kan se når det er drift på Smaken av Grimstad, alle store konsumente­r har vel en slags avlesning eller egen vannlednin­g, men å stå frem i avisa å si at dere kan se hvilket boligfelt/bydel som driver og tyvvanner, den må dere lengre på landet med.

Når dere nå påstår dette med at dere kan se hvor de brukes vann, håper jeg dere har øynene åpne når den kommende Color-festivalen arrangeres. Da kommer det til å bli brukt mye vann til dusjing, rengjøring, spyling av gater, gjerder, biler og båter.

Hvordan kan kommunen tillate en slik festival, når vannforbru­ket vil øke betrakteli­g på grunn av tilgrising­en av byen? Skal dere si til bøndene at dessverre denne dagen kan dere ikke vanne, for noen skal ha vannet til vasking? Skal dere virke seriøse i denne situasjone­n vi har nå med vannrasjon­ering, må dere også stoppe denne festivalen. Så enkelt er det.

Ellers så var det flott å få svar ifra flere hold på mine spørsmål. Det er tydelig at jeg har truffet et sårt punkt. Tidligere innlegg fra meg har aldri fått noen svar. Det eneste jeg får er noen sure blikk på byen.

Det sies i svaret til meg at folk flest ikke forstår hvordan alt dette virker, men jeg vil påstå at jeg gjør det. Har jobbet med pumpeanleg­g som har kunnet levere opptil 7 ganger mer enn det vannverket i Grimstad leverer. Og med tilsvarend­e renseanleg­g.

Så min påstand om at kommunen tar seg betalt for vann de ikke greier å levere har jeg ikke tatt rett ut av luften eller googlet meg til. Det er erfaring.

Og det at det er politisk vedtatt at det kan ilegges gebyr, betyr ikke at det er en lovlig hjemmel for at det kan gjøres det når vannverket ikke kan levere det vi betaler for.

Vannlekkas­jer på private ledninger må jo vaere enkelt å få bukt med. 1 stk vannmåler i begynnelse­n av den private ledningen, så ordner nok eieren opp ganske snart når regninga kommer og han/hun må betale for tonnevis med vann som har lekket ut.

Men jeg skal vaere aerlig å takke for svarene selv om det var en del som var utelatt.

Ha en fortsatt fin tørr sommer.

 ??  ?? BØR AVLYSE: Jan Ove Fedde foreslår at kommunen avlyser Color Festival i Grimstad på grunn av vannrestri­ksjonene. «Hvordan kan kommunen tillate en slik festival, når vannforbru­ket vil øke betrakteli­g på grunn av tilgrising­en av byen?», skriver han i...
BØR AVLYSE: Jan Ove Fedde foreslår at kommunen avlyser Color Festival i Grimstad på grunn av vannrestri­ksjonene. «Hvordan kan kommunen tillate en slik festival, når vannforbru­ket vil øke betrakteli­g på grunn av tilgrising­en av byen?», skriver han i...
 ??  ?? JAN OVE FEDDE.
JAN OVE FEDDE.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway