Grimstad Adressetidende

Har bygget hageteater

De kaller seg litt gale. Esben Esther Pirelli Benestad og Elsa Almås har nå et eget hageteater hjemme i Storgaten. Første forestilli­ng trakk 50 gjester.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

– Hageteater­et 42 ble vel til fordi vi kanskje er litt gale. Vi tenkte først å ha en redskapsbo­d i hagen hjemme i Storgaten 42. Men så utviklet denne ideen seg til å bygge en intim teaterscen­e i hagen, med garderobe og lys og det hele, sier Esben Esther Pirelli Benestad.

En vandring gjennom livet

27. juli var det premiere på forestilli­ngen «Når ordene danser» i hagen. Alle tekstene er skrevet av Pirelli Benestad.

– Den første teksten i stykket er fra da jeg var 19–20 år hjelpesøst­er på Lovisenber­g Diakonale Sykehus. Det er en lyrisk vandring gjennom mitt liv. Tekstene går fra det lette humoristis­ke til det intimt alvorlige, politiske og fagpolitis­ke. Dekan Anders Johan Andersen verdsatte min lyrikk, og spurte for et snaut år siden om vi skulle finne noen som kunne tonesette tekstene mine. Rune Udal har gjort det, sier Benestad.

Vakker sang

Med i forestilli­ngen var også Solveig Omland.

– Hun har en vakker stemme. Det var 50 tilhørere, både kjente og ukjente. Vi fikk stående applaus, og merket at publikum var fornøyd. Det var veldig moro. Vi kommer til å ha forestilli­ngen igjen, men vet ikke helt når det blir ennå. Vi skal også fremføre den i UiA-teltet under Arendalsuk­a, den 13. august, sier Benestad.

Flere forestilli­nger

Det blir flere forestilli­nger på Hageteater­et 42 utover høsten, og Benestad sier de planlegger en burlesque-oppsetning.

– Det er bare å følge med på Facebook-gruppa vår. Onsdag var det en vielse på teaterscen­en, så scenen og hagen kan brukes til så mangt. Vi morer oss i livene våre, sier Benestad. ➤

 ?? FOTO: ROBIN BRATLI ?? PREMIERE: Fredag var det premiere på forestilli­ngen «Når ordene danser», med tekster skrevet og fremført av Esben Esther Pirelli Benestad, tonsatt av Rune Udal som også er en del av forestilli­ngen. I tillegg synger Solveig Oveland, kunst og...
FOTO: ROBIN BRATLI PREMIERE: Fredag var det premiere på forestilli­ngen «Når ordene danser», med tekster skrevet og fremført av Esben Esther Pirelli Benestad, tonsatt av Rune Udal som også er en del av forestilli­ngen. I tillegg synger Solveig Oveland, kunst og...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway