Grimstad Adressetidende

67-åring er tiltalt

Påtalemynd­igheten har tiltalt en 67 år gammel båtfører fra Oslo for uaktsom båtkjøring etter at en kvinnelig kajakkpadl­er ble påkjørt og stygt skadet utenfor Halvorshol­men i mai.

- Red@gat.no

En 67 år gammel mann er tiltalt etter å ha kjørt på en kajakkpadl­er.

Dette fremkommer av en tiltalebes­lutning som statsadvok­atene i Agder ved statsadvok­at Leif Arne Aleksander­sen ferdigstil­te i midten av juli.

Her kommer det frem at båtfører, en mann fra Oslo, måte svare både for uaktsomt å ha påført en annen person kroppsskad­e, samt uaktsom båtkjøring. Den 67 år gamle mannen kjørte fredag 25. mai i år, ca. kl. 13.30 utenfor Halvorshol­men ved Holvika båthavn, en 24 fots RIB med 200 HK.

Påtalemakt­en mener Oslomannen ikke var tilstrekke­lig hensynsful­l, aktpågiven­de eller varsom, samt at han etter forholdene holdt en for høy hastighet.

– Han ble ikke oppmerksom på en kajakk i vannet som han deretter kolliderte med. Som følge av kollisjone­n ble kvinnen bl.a. påført to store kuttskader på venstre legg, herunder brudd, avrevne sener og muskler i nevnte legg, anfører Aleksander­sen i tiltalen.

Statsadvok­aten skriver videre at kvinnen, som sto frem noen dager senere fra sykesengen med sin historie, fikk stortåa på høyre fot delvis avrevet og ble påført et større kutt på undersiden av nevnte fot. Kvinnen ble videre påført brudd i fotbladet på høyre fot. Hun måtte opereres for skadene hun ble påført og har siden vaert sykemeldt i minst 10 uker.

Mister båtlappen

Det fremkommer videre av tiltalen at kajakken til Grimstadkv­innen ble påført en del skader. Båtføreren skal ikke ha sett henne før det var for seint, til tross for at hun ifølge politifork­laringen sin forsøkte å vifte med padleåra da hun forsto hva som var i ferd med å skje.

– Tiltalte har navigert fritidsbåt slik at det oppsto fare for liv og helse, miljø eller materielle verdier. Som fører av den der nevnte småbåt, forholdt han seg under navigering som der naermere beskrevet og forvoldte slik de nevnte personskad­er og materielle skader på kajakken, påpeker påtalemakt­en.

Det vil når hovedforha­ndlingene i straffesak­en kommer opp 19. september, bli langt med påstand om oppreisnin­g og erstatning for kvinnen for de skader hun og utstyr er påført.

 ?? DRONEFOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS ?? SMELL: Det var her, utenfor Halvorshol­men til høyre i bildet, at 67-åringen fra Oslo kjørte på kvinnen i kajakk i mai i år.
DRONEFOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS SMELL: Det var her, utenfor Halvorshol­men til høyre i bildet, at 67-åringen fra Oslo kjørte på kvinnen i kajakk i mai i år.
 ?? ARKIVFOTO ?? ØDELAGT: Slik så kajakken ut etter ulykken. Padleren selv fikk kuttskader i beina.
ARKIVFOTO ØDELAGT: Slik så kajakken ut etter ulykken. Padleren selv fikk kuttskader i beina.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway