Grimstad Adressetidende

Tester ny baertype

I dag skal det vaere selvplukk av bringebaer hos gårdbruker John Gaute Lunden. Han skryter av baerene denne sesongen.

- ➤

Reddalsbon­de byr på bringebaer.

Bringebaer­ene som har hengt ute hos gårdbruker John Gaute Lunden i sommer heter Lagorai. Det er helt nye bringebaer for sesongen, og det er kun i Reddal og et sted på Østlandet at disse finnes.

– Det har skjedd en utvikling i bransjen hvor vi har fått planter som produserer høyere kvalitet. Dette smaker virkelig ordentlig bringebaer. Jeg er overrasket over hvor godt de smaker, forteller Lunden.

Det er på tre områder at årets bringebaer har forbedret seg. Dette er på smak, størrelse og holdbarhet.

Vrimlet av folk

I dag lørdag blir det altså selvplukk av bringebaer.

– Dette gir mulighet for folk til å snakke med dem som produserer bringebaer­ene. I fjor vrimlet det av folk, både unge og eldre, og familier med barn Her får man et innblikk i produksjon­en. Bringebaer­ene henger i en veldig grei høyde og er lette å plukke, sier Lunden.

– Her kan man plukke uansett vaer siden det henger under et tak. Jeg vil si at dette er mer eksotisk enn dyreparken. Folk ønsker å se hvor maten kommer fra. Denne sommeren har vaert helt grei med baer av god kvalitet. Både grossisten og kundene skryter av bringebaer­ene, uttaler Lunden.

Plukkere med på laget

Lunden mener at barn og unge i dag i liten grad laerer om hvor maten de spiser kommer fra. Mange foreldre kommer hit for nettopp å vise sine barn hvor maten blir dyrket.

– Skolen er bundet av sin laereplan. Jeg synes man burde laert mer om hvordan fotosyntes­en foregår. Nå må foreldrene selv gjøre all jobben, uttaler Lunden.

For å plukke har man folk fra Burma (Myanmar) med på laget. Disse bor i kommunen.

– De er alltid hyggelige og leverer solid håndverk. Disse skal ha mye av aeren for at jordbaeren­e kommer ut i butikkene. De er positive hver dag, sier Lunden.

 ??  ??
 ??  ?? BRINGEBAER: Isak Lunden (3) og faren John Gaute Lunden viser stolt frem bringebaer­ene. De er bedre på mange måter denne sesongen.
BRINGEBAER: Isak Lunden (3) og faren John Gaute Lunden viser stolt frem bringebaer­ene. De er bedre på mange måter denne sesongen.
 ??  ?? GUTTUNGE: Isak likte godt bringebaer­ene. – De er av beste kvalitet, sier faren John Gaute Lunden.
GUTTUNGE: Isak likte godt bringebaer­ene. – De er av beste kvalitet, sier faren John Gaute Lunden.
 ??  ?? SELVPLUKKI­NG: John Gaute Lunden venter mye folk på selvplukk
SELVPLUKKI­NG: John Gaute Lunden venter mye folk på selvplukk

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway