Grimstad Adressetidende

Trenger en oppgraderi­ng

-

➤ Det er mange gode tilbakemel­dinger fra besøkende på Grimstad gjestehavn denne sommeren. I en reportasje i Adressa torsdag sier flere familier at de er kjempeforn­øyde med oppholdet i havna vår.

➤ Det er lett å la seg smigre og bli stolt over de rosende ordene. Og vi hadde sikkert hørt det dersom båtturiste­ne hadde vaert misfornøyd. Samtidig skal vi ha i mente at vi har bak oss den varmeste juni-juli som noen kan huske, med solrike dager i en ubrutt rekke i månedsvis. Det gjør selvsagt noe med båtfolkets oppfatning av ferien, men som vertskap for sommergjes­ter kan ikke byen regne med så godt vaer i somrene som kommer. Da vil andre fasilitete­r bli viktigere.

➤ Gjestehavn­ansvarlig Jens Otto Dolva, som drifter havna på vegne av Cafe Ibsen, forteller om drøyt 3.000 båtdøgn i juli, en liten økning fra fjoråret. Det er likevel langt igjen til rekorden for noen år tilbake. Dolva og hans team har bidratt til å styrke tilbudet, spesielt med restaurant­en ute på Dampskipsb­rygga. Men han peker selv på at gjestehavn­a nå trenger en oppgraderi­ng. Havnesjefe­n sa det samme etter fjorårets sesong og nevnte blant annet sanitaeran­legget fra 2002.

➤ Dette må kommunen som eier ta med i vurderinge­n når man skal satse på reiseliv. Det nytter nemlig ikke å ligge på latsiden i konkurrans­en om båtturiste­ne.

 ??  ?? KJEMPEFORN­ØYD: Ragnvald Albretsen fra Stavanger er kjempeforn­øyd med å vaere båtturist i Grimstad.
KJEMPEFORN­ØYD: Ragnvald Albretsen fra Stavanger er kjempeforn­øyd med å vaere båtturist i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway