Grimstad Adressetidende

Mistet dødmannskn­appen

Nødetatene rykket ut på grunnlag av en dramatisk melding om båtkollisj­on, førerløs båt og person i vannet i Osterkilen.

- Red@gat.no

Det ble full utrykning med ambulanse, lege, politi og redningssk­øyte da meldingen kom i 21-tiden om en person i vannet etter en båtulykke i Osterkilen torsdag kveld.

Det var rett etter klokken 21 at nødetatene fikk melding om kollisjon mellom to båter innerst i Osterkilen ved Hesneskana­len. Da ble det opplyst at en person var havnet i vannet.

Videre ble det informert om at en båt kjørte i ring på stedet. Redningssk­øyta fra Arendal ble rekvirert, samtidig som ambulanse fra Grimstad og lege samt politi rykket ut fra Arendal.

Kjørte ulovlig

Ved 21.20-tiden ble det klart at situasjone­n heldigvis ikke var så dramatisk som først fryktet. Dermed ble redningssk­øyta snudd, mens politi og helse tok seg av de to unge guttene som var involvert og deres pårørende.

– Her har to gutter kjørt båter i Osterkilen, hvorpå de kolliderte og den ene gutten havnet i vannet. Mens båten hans kjørte i ring og havnet i en brygge noen hundre meter unna, fikk den andre gutten vennen sin opp av vannet og kjørte til land, sier innsatsled­er ved Arendal politistas­jon, førstebetj­ent Jostein Langballe. – Begge to er under 16 år, og de har dermed ikke lov til å kjøre båter som kan gå over ti knop. Det er dessuten fem knops grense på stedet, og de to har nok kjørt fortere enn dette, legger Langballe til.

Noe senere melder operasjons­leder Atle Loven ved Agder politidist­rikt at det blir opprettet saker.

Mistet dødmannskn­appen

På stedet får Adressa vite at gutten som havnet i vannet, hadde festet ledningen til dødmannskn­appen rundt håndleddet. Denne gled derimot av da unggutten havnet i vannet, så festingen av sikkerhets­utstyret hadde ikke vaert godt nok.

Ifølge operasjons­leder Loven har de to guttene på 11 og 12 år kjørt i ring rundt hverandre før det gikk galt.

– Nå gikk det heldigvis greit, i den forstand at det ikke er skader på personer eller båter. De to guttene har nok laert noe viktig i dag om båtlivet og sjømannska­p. Foruten å vaere våt og litt kald, gikk det bra, påpeker innsatsled­eren.

– Etter at de to kom seg til brygga, kom pårørende til gutten til stedet og tok seg av dem inntil politiet og helseperso­nell kom til stedet. Forskrifte­n er for øvrig klar på at personer under 16 år ikke kan føre båter med motor større enn 10 Hk og som kan få en fart på over 10 knop. Disse båtene hadde 9,9 HK og kan gå fortere enn ti knop, avslutter innsatsled­er Jostein Langballe.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN ?? OSTERKILEN: En gutt havnet i vannet etter at to båtførere på 11 og 12 år hadde lekt seg med å kjøre i ring i Osterkilen torsdag kveld.
FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN OSTERKILEN: En gutt havnet i vannet etter at to båtførere på 11 og 12 år hadde lekt seg med å kjøre i ring i Osterkilen torsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway