Grimstad Adressetidende

– Da må ukulturen bort, og det haster

Sentrale deler av Arbeiderpa­rti-gruppa i kommunesty­ret går nå ut og kritiserer administra­sjonen og politisk styringsgr­uppe for bruk av konsulente­r og faktaunder­søkelser.

- DEBATT

Lesernes mening: Det

har i løpet av sommeren kommet flere reaksjoner om faktaunder­søkelser, politisk styringsgr­uppe og uklare beslutning­sgrunnlag i Grimstad kommune. Det er tydelig at det er en del ting vi må ta selvkritik­k på, både på politisk og administra­tivt hold.

Vi ønsker at

Grimstad kommune skal prege nyhetsbild­et med positive overskrift­er. Grimstad kommune skal vaere en foregangsk­ommune. Vi skal vaere i tet. Da må ukulturen bort, og det haster.

Formannska­psmøter uten formell

innkalling, saksliste og protokoll er ukultur. Viktige avgjørelse­r må ikke tas på så tynt beslutning­sgrunnlag.

Vi er kritisk

til en politisk oppnevnt styringsgr­uppe som er gjort på sviktende beslutning­sgrunnlag. At styringsgr­upper bestående av politikere deltar i prosesser med enkeltansa­tte i kommunen høres ut som ukultur. Dersom rådmannen bruker formannska­pet som en slags utvidet ledergrupp­e for drøfting av saker, kan det vaere problemati­sk.

Det sies at

opprettels­en av styringsgr­uppen ble forankret i formannska­psmøtet 26. april eller 7.mai. Så sier ingen av protokolle­ne. Derimot står det 26. april protokolle­rt en orienterin­g om ny faktaunder­søkelse. Manglende korrekt protokollf­øring kan vaere en ukultur.

Ikke minst er

det grunn til å vaere svaert kritisk til en utstrakt bruk av konsulentf­irmaer, eksterne undersøkel­ser og rapporter med mer. Grimstad kommune må målrettet bygge sin kompetanse internt, og praktisere god ledelse på alle nivå. I likhet med rådmannen tror vi på kompetanse og rutiner for konflikthå­ndtering, men vi mener denne kompetanse­n primaert bør bygges internt. Det er ikke få kroner som har gått til eksterne firmaer. Vi må utvikle kommunal selvtillit til at dette skal vi klare selv.

Vi reiser spørsmål

ved hvorvidt opprettels­e og bruk av styringsgr­uppe, og rolleavkla­ring mellom politisk og administra­tivt nivå, kan behandles bare av administra­sjonsutval­get, og mener denne saken må til behandling i kommunesty­ret.

Kommunesty­ret må ta

styringen tilbake. Nok er nok. Det er tid for å praktisere kommunens verdier; Åpenhet, redelighet, respekt og mot!

 ??  ?? INNLEGG: Kommunesty­restyremed­lemmene i Ap, Bjørnar Birkedahl (til høyre), Ailen Rosaas ved siden av, Håvard Røiseland (bak til venstre) og Marit Grefstad, (bak til høyre) har skrevet innlegg sammen med Jarle Christophe­rsen, der de er «svaert kritisk til en utstrakt bruk av konsulentf­irmaer, ekterne undersøkel­ser og rapporter med med».
INNLEGG: Kommunesty­restyremed­lemmene i Ap, Bjørnar Birkedahl (til høyre), Ailen Rosaas ved siden av, Håvard Røiseland (bak til venstre) og Marit Grefstad, (bak til høyre) har skrevet innlegg sammen med Jarle Christophe­rsen, der de er «svaert kritisk til en utstrakt bruk av konsulentf­irmaer, ekterne undersøkel­ser og rapporter med med».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway