Grimstad Adressetidende

– Skuffet over Jerv

Nest-Sotras trener Steffen Landro mener Jerv er årets store skuffelse i OBOS-ligaen. Likevel mener han at helgens kamp mot dem trolig blir årets mest underholde­nde for Sotra-publikumme­t.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det er ikke hver helg jeg kan presentere en gøy kamp for publikum, for det er mange triste lag i OBOS-ligaen, men Jerv er definitivt ikke ett av disse lagene. Jeg mener at vi og Jerv skiller oss litt ut med den fotballen vi spiller, så dette tror jeg fotballmes­sig vil bli en veldig kjekk kamp for publikum, sier Nest-Sotra-treneren på telefon til Adressa.

Laget hans har hatt en god periode den siste tiden, og sist helg vant de 2–1 over Viking på bortebane. Det er med andre ord ingen lett oppgave Arne Sandstø og hans menn skal ta fatt på på Ågotnes til helgen.

– Det er klart at forrige helgs seier ga oss mye selvtillit, som vi selvsagt tar med oss inn mot denne kampen. Vi har hatt en god periode i det siste, så det var ikke overrasken­de at vi slo Viking sist helg, og vi slo dem jo hele 5–0 tidligere i år også, sier Nest-Sotra-treneren.

Skuffet over Jerv

Da Jerv og Nest-Sotra møttes på Levermyr i vårsesonge­n vant Jerv komfortabe­lt 4–1. Kampen mot Nest-Sotra 10. juni var også forrige kamp Jerv vant.

– Kampen på Levermyr var jevnere enn resultatet tilsier. Vi hadde en fryktelig start på kampen, og Jerv tok ledelsen 2-0, og da var mye av kampen avgjort. Selv om Jerv også vant andreomgan­gen, så mener jeg at vi var klart det beste laget. Vi hadde veldig mange store sjanser, og vi kunne fort ha scoret både fire-fem og seks mål, sier Steffen Landro.

Han mener at kampen i juni viser at de er helt nødt til å vaere påskrudd skal de ha sjans på seier.

– Kampen i juni viste at vi må ha full respekt for Jerv. Får de kampen inn i sitt spor er de fryktelig gode. Jeg er veldig overrasket over at de ikke har vunnet siden de slo oss sist. Jeg mener at Jerv, med de spillerne de har, burde vaere med og kjempe i toppen i OBOS-ligaen. Slik jeg ser det er Jerv det laget i OBOS-ligaen som har skuffet aller mest i år, sier treneren.

– På deres allerede beste kan Jerv slå alle, legger han til.

Vil styre

Nøkkelen i søndagens kamp mener han blir å få kampen inn i sitt spor.

– Jerv er et lag som er i stand til å spille svaert hurtig fotball. De er et typisk 4-3-3-lag som man ikke ønsker skal kontroller­e for mye. Men det ønsker vi også å gjøre, og saerlig på hjemmebane. Er vi en god utgave av oss selv får ikke Jerv styre noe saerlig her på Ågotnes, og det er det som blir nøkkelen i denne kampen, sier treneren.

Han har alle spillerne sine tilgjengel­ig til helgens kamp.

– Det er faktisk første gang i år at jeg har alle spillerne mine tilgjengel­ig, så det er veldig kjekt. Ellers har det jo vaert en del utbyttinge­r i sommer, så det er en del her som fremdeles er litt ferske i det nye laget vi nå har skapt, sier han.

En av spillerne laget har mistet i sommer er tidligere Jervspille­r Joachim Edvardsen. Han spiller nå for Hønefoss.

– Joachim er en fantastisk fin fyr, og en god fotballspi­ller, men han ønsket mer spilletid enn det jeg kunne gi han, så da ville han videre. Det forstår jeg, sier Landro.

Kampen på Sotra spilles søndag klokken 18. ➤

 ??  ?? SOLIDE: Jerv vant hele 4–1 da Nest Sotra var på besøk på Levermyr i juni. Et revansjely­stent Sotra-lag venter på Ågotnes søndag.
SOLIDE: Jerv vant hele 4–1 da Nest Sotra var på besøk på Levermyr i juni. Et revansjely­stent Sotra-lag venter på Ågotnes søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway