Grimstad Adressetidende

Påmeldinge­ne strømmer inn

Rally Grimstad naermer seg med stormskrit­t. Allerede nå har over 60 deltakere meldt sin ankomst, og det er ikke hvem som helst som dukker opp.

- Red@gat.no

Det er nå en knapp uke igjen til ordinaer påmeldings­frist for KNA Sommer Rally Grimstad. Den 15. august er siste dagen for påmelding dersom man ønsker å komme med i startliste­n i rallyavise­n. Foreløpig er det 60 deltakere påmeldt, noe arrangøren er svaert godt fornøyd med.

– Dette er fantastisk, sier leder av sportskomi­teen, Kjetil Faye Lund i en pressemeld­ing.

– Det er langt over hva vi hadde forventet oss, nå håper vi på 70 påmeldte, legger han til.

Fra topp nivå til debutanter

Det er påmeldt toppførere fra både Sverige, Danmark og Norge. Blant andre Ib Kragh i Citroën DS3 R5 som er fem ganger tidligere dansk mester i rally.

Han skal bryne seg mot Anders Grøndal i Ford Fiesta R5 som allerede er norsk mester i rally dette året. Dessuten er Frank Tore Larsen, i samme type bil, som leder asfaltcupe­n 2018 etter to løp også påmeldt.

– Legg så til Myrsell og Grahn fra Sverige i henholdsvi­s Porsche GT3 og Ford Focus WRC 05. Hjemmeføre­rne Rune og Viktor Danneborg i henholdsvi­s Mini WRC og Citroën DS 3 R5, og KAK-førerne Pål Try og Dagfinn Rosseland, begge i Ford Fiesta R5. Det er i alt 3 WRC biler og 8 R5 biler til start. Kjempespen­nende er det også at vi har historiske Ford Escort og Vauxhall Chevette samt 15 challenge biler til start. I Challenge får vi se blant annet legendaris­ke Saab V4, Opel Manta, Ford Capri og Skoda 130, skriver arrangøren i pressemeld­ingen.

VIP-plasser og storskjerm

Løpet er et rent asfaltrall­y som inneholder tre fartsetapp­er der to kjøres to ganger, og en kjøres tre ganger.

Folk i Grimstad oppfordres til å få med seg løpet, og vil man ha de beste plassene kan man kjøpe VIP-plass. Her har folk og speaker et fantastisk skue over etappen som er rundbane og man får opp mot 600 rallybilpa­sseringer.

Løpet streames også rett på Facebook live og det er storskjerm i Grimstad sentrum der løpet kan følges direkte.

Rally Grimstad arrangeres lørdag 25. august.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KLARE: Våre lokale håp, Rune og Viktor Danneborg gleder seg til å kjøre på hjemmebane.
FOTO: PRIVAT KLARE: Våre lokale håp, Rune og Viktor Danneborg gleder seg til å kjøre på hjemmebane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway