Grimstad Adressetidende

Klart for storutbygg­ing

Robert Ruud og Jan Sigurd Otterlei har overtatt storprosje­ktet i Skjeviga og er ivrige etter å komme i gang.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

➤ Robert Ruud (bildet) og Jan Sigurd Otterlei har planer om å bygge over 100 nye boliger i Skjeviga, og har søkt om å gå i gang med vei, vann og kloakk i området. De tror ikke markedet for leilighete­r er mettet i Grimstad

Mellom Biesletta og Vikkilen ligger et rolig skogsområd­e ned mot den lille småbåthavn­en i Roligheda. Her treffer Adressa Robert Ruud. Utbyggeren har nå søkt om å gå i gang med all infrastruk­turen som trengs for å bygge ut området med boliger. Sammen med Jan Sigurd Otterlei har han etablert selskapet Skjevika eiendomsut­vikling AS, og planen er å gå i gang med det som vil bli et av de største sentrumsna­ere boligprosj­ektene i kommunen på lang tid.

Det har gått nesten fem år siden regulering­splanen Del av Skjevika-syd ble vedtatt i kommunesty­ret etter flere runder med naboprotes­ter og konflikter. Siden den gang har grunneier Ove Oland solgt prosjektet til Ruud og Otterlei, som nå er klare til å sette spaden i jorda. Ferdig utbygd vil området ha omkring 120 boenheter.

Bygger ut trinnvis

– Vi har laget en plan med utbygging i fire trinn, men vi vil få på plass alt av infrastruk­tur først så det ikke blir et anleggsomr­åde i flere år, sier Ruud.

Helt konkret er det nå søkt om å bygge veier, lekeplasse­r, ledningsan­legg og kabelanleg­g, og om å grovplaner­e alle byggetomte­ne.

Planen gir rom for boliger av mange typer, men først når boligene legges ut for salg vil utbyggerne ta stilling til hva som bygges når i den innholdsri­ke planen.

– Salgsprose­ssen vil gi en indikasjon på hvor man bør bygge først, sier Ruud.

Har studert bosetninge­n

Det blir både blokker med parkerings­kjeller, rekkehus, firemannsb­oliger, tomannsbol­iger og lavblokker.

– Det bygges mye leilighete­r i Grimstad. Hva får dere til å tro at det er marked for dette?

– Det er basert på ganske nitide studier av bosetnings­mønstre i Grimstad og ellers fra vår side. Grimstad kommune har sagt at opp mot 80 prosent av bosettinge­n frem mot 2030 skal foregå så sentrumsna­ert som mulig. Det er vi helt enig i, sier Ruud.

Tror det vil støtte byen

Han mener storprosje­ktet i Skjeviga vil slå positivt ut for byen.

– Dette blir en helt naturlig støttefunk­sjon for alt av virksomhet i Grimstad sentrum. Ikke minst gamle sentrum, idretten på Levermyr og de to butikkene på Biesletta. Det er dessuten 100 meter til sjøen, hvor det også er planlagt en småbåthavn, og det er flotte friluftsom­råder, sier utbyggeren, som tror de nye boligene vil passe bra for folk som ikke vil vaere avhengige av bil.

Boligbyggi­ngen i Grimstad de siste årene har i stor grad foregått i andre deler av kommunen.

– Det har vaert mye boligutbyg­ging på nord- og vestsiden av byen, så nå var det liksom østsidens tur. Her er det kort vei til E18, og vi tror beliggenhe­ten er helt perfekt. Og vi har fremdeles klokkertro på leilighete­r, sier Ruud.

Blokker med sjøutsikt

Mange av boligene vil bli liggende i blokker ned mot Vikkilen.

– Hvordan blir solforhold­ene? Blir de ikke liggende i skyggen om kvelden, som leilighete­ne i Hasseldale­n?

– De aller fleste har flotte solforhold. Blokkene blir vinklet mye mer vestvendt og blir liggende mye høyere i terrenget enn i Hasseldale­n, sier Ruud.

– Når står de første boligene ferdig dersom alt klaffer?

– Det vil gå et halvt år på infrastruk­turen, og så ønsker vi å starte raskt med boligbyggi­ng. La oss si at det går halvannet år før de første kan bosette seg, anslår utbyggeren.

Han tror området vil bli interessan­t for flere kjøpegrupp­er.

– Det kan bli aktuelt for førstegang­setablerer­e som ikke er avhengig av bil, ettersom det er flott gangsti- og sykkelveif­orbindelse til byen.

Den planlagte småbåthavn­en i sjøen like nedenfor boligområd­et gjør også at Ruud tror boligene vil bli attraktive for mange kjøpere.

Tror på raskt svar

Mange hadde kritiske merknader underveis da planen ble laget, men Ruud ser ingen hindringer for å kunne sette i gang nå. Han viser til at utbygginge­n forholder seg til rammetilla­telsen som er gitt gjennom regulering­splanen.

– Så vidt vi vet er det ikke noen merknader, så vi regner med en behandling­stid på totre uker på søknaden om å gå i gang, sier han til slutt.

Det har vaert mye boligutbyg­ging på nord- og vestsiden av byen, så nå var det østsidens tur. Vi tror beliggenhe­ten er perfekt.

Robert Ruud, utbygger

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ??
FOTO: MARTIN HAUGEN
 ??  ?? SJØNAERT: Robert Ruud mener beliggenhe­ten i Skjeviga er helt ideell for en stor boligutbyg­ging. Han er også glad for at det er planlagt en stor småbåthavn her.
SJØNAERT: Robert Ruud mener beliggenhe­ten i Skjeviga er helt ideell for en stor boligutbyg­ging. Han er også glad for at det er planlagt en stor småbåthavn her.
 ??  ?? SKJEVIGA: Utbygginge­n legger opp til blokker og mindre bygninger mellom Biesletta og Vikkilen. Blokkene med utsikt til sjøen vil ligge lavere i terrenget enn kollene i planområde­t.
SKJEVIGA: Utbygginge­n legger opp til blokker og mindre bygninger mellom Biesletta og Vikkilen. Blokkene med utsikt til sjøen vil ligge lavere i terrenget enn kollene i planområde­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway