Grimstad Adressetidende

Tror innkjøpssa­ken blir sentral ved valget neste år

I motsetning til ordfører Kjetil Glimsdal (KrF), tror Venstres ordførerka­ndidat at innkjøpssa­ken og håndtering­en av den, kommer til å bli viktig ved neste års kommuneval­g.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Jeg tror ikke selve innkjøpssa­ken i seg selv, men håndtering­en av den kan bli viktig i neste års lokalvalg. For oss blir det viktig å trekke saken videre, og se på den blant annet i lys av åpenhet.

Dette sa Arnt Gunnar Tønnessen på en pressekonf­eranse i går da Venstre presentert­e sin liste til neste års kommuneval­g.

Da KrF i midten av mai presentert­e Kjetil Glimsdal som deres ordførerka­ndidat, sa han blant annet til Adressa at «Jeg håper ikke at valget i 2019 blir et valg for eller imot innkjøpssa­ken ... Det er viktig at vi ser at Grimstad er så mye, mye mer enn denne ene saken.»

Erfaring

Tønnessen, som i dag er partiets gruppelede­r i kommunesty­ret, ble i går presentert som partiets topp- og ordførerka­ndidat. Han vil gjerne fortsette i kommunesty­ret, og sa etter noe betenkning­stid ja da nominasjon­skomiteen, og dens leder Anne Mo Grimdalen, spurte ham om å stille på topp.

– I tillegg til at vi har en liste med annenhver kvinne og mann, ville vi også ha med yngre på lista og folk med erfaring fra kommunesty­ret. Jeg ble derfor veldig glad da Arnt Gunnar sa ja til å stille, sa hun.

– Ridd som en mare

Også hun tror at innkjøpssa­ken vil ha påvirkning ved neste høsts valg.

– Innkjøpssa­ken har ridd både ansatte i kommunen, politikern­e og befolkning­en ellers som en mare, men vi må etter hvert prøve å legge noe av dette bak oss. Da må vi blant annet få bedre rutiner og åpenhet, sa hun.

Håper på 16-17 prosent

Nominasjon­skomiteen har også satt opp en av lokalparti­ets mest erfarne representa­nter på lista i det Øystein Haga har fått en 5. plass. Han gleder seg stort over å få komme på lista og håper partiet vil gjøre det såpass bra at han kan komme inn igjen i kommunesty­ret. Da trenger partiet en oppslutnin­g på rundt 16–17 prosent.

Ved valget i 2011 fikk de 20 prosents oppslutnin­g og sju representa­nter i kommunesty­ret, men etter valget i 2015 fikk de bare 9,4 prosent og har dermed bare tre representa­nter inne i dag.

– Handler om tillit

– Vi har en fantastisk gjeng i kommunesty­ret i dag, og de har stått opp for å sikre utfallet av innkjøpssa­ken. Det har derfor vaert godt å stå sammen og vaere tydelige. Denne saken handler også om tillit. At befolkning­en kan ha tillit til rådmannen og administra­sjonen. Dette må vi løfte enda mer, sier han.

Det er nominasjon­skomiteens liste som nå er presentert, med 35 navn pluss seks ekstra som de kan sette opp. Lista skal behandles på nominasjon­smøtet 9. oktober før den blir endelig godkjent.

 ??  ?? PÅ VEI: Venstre offentligg­jorde i går sin liste til neste års kommuneval­g, og Arnt Gunnar Tønnessen (i midten) blir ordførerka­ndidaten deres. Både han, Anne Mo Grimdalen (t.v.) og Øystein Haga håper at Venstre etter valget kan gå inn i en mer sentral posisjon og med en større gruppe enn de har i dag.
PÅ VEI: Venstre offentligg­jorde i går sin liste til neste års kommuneval­g, og Arnt Gunnar Tønnessen (i midten) blir ordførerka­ndidaten deres. Både han, Anne Mo Grimdalen (t.v.) og Øystein Haga håper at Venstre etter valget kan gå inn i en mer sentral posisjon og med en større gruppe enn de har i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway