Grimstad Adressetidende

– KrF svek oss i fjor vinter

Den lokale Venstreled­eren Anne Mo Grimdalen mener KrF svek dem i innkjøpssa­ken i fjor vinter, og ser ikke for seg å kunne samarbeide med dem etter valget.

- ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Etter valget for tre år siden ble Venstre en del av posisjonen og samarbeids­partiene i Grimstad, men brøt i januar i fjor ut av dette. De var så skuffet over saerlig KrF og Ap som de mente ikke ville svare på deres forslag til løsning i innkjøpssa­ken på det tidspunkte­t, at de ikke så noen annen mulighet enn å bryte samarbeide­t. I dag sier de at de gjerne kan samarbeide med både Høyre og Ap etter valget neste år, men ikke KrF.

– Vi har samarbeide­t i begge retninger tidligere, og kan gjøre det igjen, men vi opplever at KrF har lukket døren for oss. I hvert fall slik det er nå, sier Arnt Gunnar Tønnessen, partiets ordførerka­ndidat til neste års valg, til Adressa.

– Et svik

Leder i Grimstad Venstre, Anne Mo Grimdalen, går enda lengre.

– De ville ikke svare oss. Vi sendte brev med reelle forslag til løsninger, men fikk ikke noe svar. I rene ord var det et svik fra KrF, sier hun.

– Jeg er kjempestol­t av at vi brøt ut og ikke ga oss på det, sier Øystein Haga. Han legger også til:

– Jeg har vaert med i politikken i mange år, både i lokalt og i fylket, men jeg har ikke opplevd maken til det som skjedde da, sier han.

– Var ikke intensjone­n

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) sier at han i dag ikke husker alle detaljene i hva som skjedde på den tiden.

– Jeg forstår det likevel slik at man nå ønsker å se fremover. Da må man ikke se så mye bakover på hva som har skjedd. I stedet må vi nå alle se fremover og se på muligheten­e som ligger der for samarbeid. Da trenger vi alle de gode kreftene som ligger der for å løse de utfordring­ene som Grimstad står over, sier Kjetil Glimsdal til Adressa.

– Var dette et svik fra KrFs side overfor Venstre?

– Jeg må bare beklage hvis de opplevde det vi eventuelt gjorde som et svik. Det var i hvert fall ikke intensjone­n, sier han.

– Hvorfor svarte dere ikke Venstre, men fant løsninger bak deres rygg slik de oppfatter det?

– For å kunne svare på det tror jeg vi må sette oss ned sammen og gå tilbake for å se hva som skjedde. Jeg har ikke det klart for meg, men det kan hende det kan vaere nyttig å gjøre, sier han. Glimsdal sier også at KrF ikke har lukket døren for V og at de godt kan samarbeide med dem igjen.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? BEKLAGER: Ordfører Kjetil Glimsdal beklager hvis Venstre oppfatter det som skjedde i fjor vinter som et svik.
ARKIVFOTO BEKLAGER: Ordfører Kjetil Glimsdal beklager hvis Venstre oppfatter det som skjedde i fjor vinter som et svik.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? VANSKELIG: Venstres ordførerka­ndidat ser ikke for seg et samarbeid med KrF etter valget neste høst. Her er også Arne Kristian Ekra og Even Haug.
VANSKELIG: Venstres ordførerka­ndidat ser ikke for seg et samarbeid med KrF etter valget neste høst. Her er også Arne Kristian Ekra og Even Haug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway