Grimstad Adressetidende

– Hvem stiller seg over alle andre?

Inger-Grethe Flatner Baehr mener Steinar Johansens «harselerin­g med dem som stiller spørsmål til kommunen når noe skurrer, er både ufortjent og misforståt­t».

- Inger-Grethe Flatner Baehr

Lesernes mening: Vi opererer gjerne med ordet «fakta» om noe som vi oppfatter som ubestridt sant, men det er som oftest mer enn én måte å tolke begivenhet­er og hendelser på.

Når det kommer frem at det i Grimstad kommune er blitt begått flere feil (tilsynelat­ende «fakta»), og som har fått ganske katastrofa­le følger for de to varslerne, så synes det å vaere helt legitimt å forsøke å rydde opp i dette, og å forsøke å komme frem til noe som er så naer «sannheten» som mulig. Det siste blir enda mer påkrevet når en får divergeren­de versjoner av hva som har funnet sted.

Jeg beundrer de som har stått på for å få svar og forklaring­er når den kommunale ledelsen selv har virket delvis uvillig eller unnvikende til å gi oppklarend­e informasjo­n.

Når så Steinar Johansen spør i Grimstad Adressetid­ende den 6. september 2018 hvem det er «som stiller seg over alle andre», blir jeg sittende helt hoderysten­de. Så vidt jeg forstår, er det ingen som har stilt seg «over alle andre, over lover, over demokratis­ke regler, over ordfører, over rådmann».

For at et demokratis­k samfunn skal kunne fungere som det er ment som, er det ønskelig, og gjerne nødvendig, at samfunnets borgere følger med i hva som skjer, og at de forsøker å sette søkelyset på det som oppfattes som galt og udemokrati­sk.

Jeg er ikke med i den «klikken», som Johansen refererer til, som tror at de har «både personalko­mpetanse og juridisk kompetanse», men jeg mener at Johansens harselerin­g med dem som stiller spørsmål til kommunen når noe skurrer, er både ufortjent og misforståt­t.

Ennå finnes det flere ubesvarte spørsmål, og på toppen av det hele dukker det nå opp nye opplysning­er som viser at kommunen har ført kommunesty­ret bak lyset når det gjelder faktaunder­søkelse (som ikke er «faktaunder­søkelse», men undersøkel­se av «fakta», og at den det gjelder ikke har fått uttale seg ..... ).

Uten at jeg vet på langt naer alt om hva som har skjedd, stiller jeg meg allikevel undrende til at den ene varsleren har måttet flytte ut av rådhuset, og den andre er oppsagt. Jeg er glad for at vi har folk som Karl Meidel Johansen (pluss Arnt Gunnar Tønnesen, Anne Mo Grimdalen, Odd Bjørn Ness og andre) som stiller spørsmål, og vi kan i hvert fall leve i det håp om at vi etter hvert kan komme naermere «sannheten», og at feilene ikke blir gjentatt. Vi må bry oss, det er nødvendig.

 ??  ?? INNLEGG: «Når det kommer frem at det i Grimstad kommune er blitt begått flere feil (tilsynelat­ende «fakta»), og som har fått ganske katastrofa­le følger for de to varslerne, så synes det å vaere helt legitimt å forsøke å rydde opp i dette», skriver Inger-Grethe Flatner Baehr.
INNLEGG: «Når det kommer frem at det i Grimstad kommune er blitt begått flere feil (tilsynelat­ende «fakta»), og som har fått ganske katastrofa­le følger for de to varslerne, så synes det å vaere helt legitimt å forsøke å rydde opp i dette», skriver Inger-Grethe Flatner Baehr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway