Grimstad Adressetidende

Har lest 617.229 sider

485 barn har vaert med i årets Sommerles-kampanje på biblioteke­t. Det har vaert en eventyrlig suksess.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

– Det har vaert en gedigen suksess, rett og slett, sier leder på barneavdel­ingen Olaug Øveland Saetren.

Hun har oversikt på de glade tallene etter sommeren, og forteller at 485 barn fra Grimstad registrert­e seg som brukere i kampanjen.

– Vi har en oppslutnin­g på 24 prosent. 25 prosent hadde vaert én av fire i 1. til 7. klasse i Grimstad, forteller hun, og sier at oppslutnin­gen i Norge er på 25,4 prosent, og at Grimstad dermed ligger så vidt under snittet.

Antall

– De som har meldt seg på, har lest 5149 bøker, og antall sider er 617. 229, oppgir hun og smiler.

Lesekampan­jen er ikke ny av året, men det er første gang den er digital, og dermed er det også første gang det er mulig å hente ut så mye informasjo­n.

På landsbasis er det ifølge Saetren lest 122. 398. 788 sider i til sammen 1. 117. 061 bøker.

Både i Grimstad og på landsbasis er gjennomsni­ttet 10,6 bøker per barn, og snittet på antallet sider lest per barn i Grimstad, er 1273 sider.

Kampanjen har vart fra 1. mai til 31. august.

– Sammenlign­et med i fjor er det en økning på 203 prosent, sier Saetren fornøyd, og legger til at det er en økning på 3451 flere bøker enn i fjor.

Men det er en vanskelig sammenlign­ing fordi det i fjor og årene før ble delt ut lesepass og disse var det ikke alle som leverte inn ved kampanjesl­utt.

– Det som også har vaert flott med Sommerles-kampanjen i år, er at det er en mye jevnere fordeling mellom trinnene på hvem som er med, fortsetter biblioteka­ren.

I år er det de som gikk i 4. trinn før sommeren som har deltatt med flest elever. Hele 97 registrert­e seg, men flere fra de øverste trinnene, som før var fravaerend­e, har også deltatt.

Saetren sier at også fordelinge­n mellom gutter og jenter er god, og at 43,7 prosent er gutter.

– Kampanjen er blitt utrolig godt mottatt blant barn og foreldre. De er kommet inn for å hente premier, og det er delt ut 535 premier. Det var 60 som hentet premie på level 30 som er den høyeste å hente premie på. Det var mange som leste mer enn dette også, sier Saetren, og lurer på hvor mye barn i Grimstad hadde lest hvis det hadde vaert dårlig vaer i sommer.

Ny kampanje

Saetren sier videre at det har vaert kjempegøy å se hvor flinke foreldrene har vaert til å følge opp, og hun lover ny kampanje neste år med samme opplegg.

– Da satser vi på at enda flere blir med, sier hun, og opplyser at de som allerede er registrert, kan bruke samme brukernavn og passord som de allerede har. ➤

 ?? ARKIVBILDE ?? MOTIVEREND­E: Når barna har nådd ulike nivåer, har de kunnet hente premier på biblioteke­t. Det er tydelig at opplegget har virket motiverend­e på lesingen i sommer. Biblioteka­r Olaug Øveland Saetren er storfornøy­d med deltakelse­n.
ARKIVBILDE MOTIVEREND­E: Når barna har nådd ulike nivåer, har de kunnet hente premier på biblioteke­t. Det er tydelig at opplegget har virket motiverend­e på lesingen i sommer. Biblioteka­r Olaug Øveland Saetren er storfornøy­d med deltakelse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway