Grimstad Adressetidende

I knallform før årets UM

Oskar Myrestøl Johansson befestet sin posisjon som Norges beste landeveiss­yklist i sin årsklasse da han vant alle tre etappene i helgas Roseritt i Horten. Det lover godt bare dager før årets ungdomsmes­terskap.

- Guttorm Fevang Grimstad Sykleklubb

– Dette var gøy, sier Oskar Myrestøl Johansson strålende fornøyd, etter seieren i årets Roseritt i Horten.

Flere syklister fra Grimstad Sykleklubb har i helgen vaert i Vestfold og konkurrert. Roserittet er et tre dagers etapperitt og regnes for å vaere et av de hardeste rittene for de aldersbest­emte klassene. Rittet ble arrangert for 56. gang, og samlet naermere 200 ryttere fra hele Norge.

Sterk bakkekjøri­ng

På fredagens tempo vant Oscar M15/16-årsklassen med den imponerend­e tiden 12.12. For å få det til måtte han sykle med 45 km/t i gjennomsni­ttsfart.

Julie Bjerga imponerte også, og vant tempoen i K13/14 års klassen.

Dagen etter syklet de eldste rytterne den tradisjons­rike «Hvarnes-runden». Runden innbefatte­r at rytterne må opp både Hvarnesbak­ken og Gregershul­let. Den førstnevnt­e bakken er en seks kilometer lang bakke med stigning på opp mot 28 prosent. I denne bakken var det Grimstad Sykleklubb­s egen Anders Rustekaas Fevang som virkelig tråkket til, og han var om lag to minutter foran hovedfelte­t på toppen av bakken.

I den neste bakken var det Oscar som var blant de sterkeste, og fra toppen av bakken og inn mot mål imponerte han med aktiv og hard sykling. Han toppet dagen ved å vinne spurtoppgj­øret og dermed sikre seg seier nummer to denne helgen. Anders Rustekaas Fevang kom inn på en sterk 17. plass.

Flere på pallen

På den siste etappen var det en rekke ryttere som ønsket å rykke ifra feltet og Oskar. Grimstad-syklisten sto imot alle angrepene, og klarte til slutt å vinne spurtoppgj­øret. Med tre strake etappeseir­e vant han dermed klassen suverent sammenlagt.

– Det var rått å klare å vinne alle etappene. Dette viser at jeg er i god form, og jeg gleder meg til neste helgs ungdomsmes­terskap, sier Myrestøl Johansson.

Etter å ha vunnet tempoetapp­en fikk Julie Bjerga sykle i gul ledertrøye på lørdagens fellesstar­t i K13/14-årsklassen. Julie har oppnådd flere gode resultater denne sesongen. På fellesstar­ten møtte hun sterk motstand fra ei jente fra NordHordal­and. Hun ble dermed skjøvet ned til andreplass sammenlagt, etter å ha blitt nummer to på begge fellesstar­tene. En annen Grimstad-syklist som har hatt en god sesong er Sindre Hansen. Denne helga ble han nummer 11 sammenlagt i M13/14-årsklassen. Han syklet to solide fellesstar­ter, men det ødela litt for sammenlagt­plassering­en hans at han falt på tempoetapp­en – og tapte verdifulle sekunder.

 ??  ?? FORNØYD: Oskar Myrestøl Johansson kunne smile bredt etter at han i helgen vant alle tre etappene i Roserittet. Nå skal han bruke de neste dagene til å lade opp til årets UM, hvor han har veldig lyst på seier.
FORNØYD: Oskar Myrestøl Johansson kunne smile bredt etter at han i helgen vant alle tre etappene i Roserittet. Nå skal han bruke de neste dagene til å lade opp til årets UM, hvor han har veldig lyst på seier.
 ??  ?? SPURT: Oskar Myrestøl Johansson er kjent for å ha en solid spurt, og her ser vi han gi alt på de siste meterne.
SPURT: Oskar Myrestøl Johansson er kjent for å ha en solid spurt, og her ser vi han gi alt på de siste meterne.
 ??  ?? PALLEN: Her ser vi de raskeste syklistene i klassen 15–16 år på pallen. Vår egen Oskar Myrestøl Johansson på toppen.
PALLEN: Her ser vi de raskeste syklistene i klassen 15–16 år på pallen. Vår egen Oskar Myrestøl Johansson på toppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway